Exotické odrůdy rajčat

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?)
13.9.2009 14:57
Já se zase vždy těším na ostrou chuť "našich" rajčat osobně vypěstovaných. Bohužel i tyto už mnohdy přešlechtěné odrůdy ztrácí klasickou rajčatovou chuť a jsou směřovány spíše k trvanlivosti. Pak takové rajče rozkrojíte a zjistíte že je vevnitř zelené a chuťově podobné kupovaným. Takové jsem měl letos (a nejen já) Tornáda. U Pedra se tomu nedivím, to je určeno k tomu aby se sklízely celé vijany ale Tornádo už sadit nebudu. Když pominu malá, červená nebo žlutá koktejlová rajčata, tak nejspokojenější jsem byl s Bejbinem. Barevná rajčata na obrázcích vypadají hrozně ;-) ale i já chci vyzkoušet něco jiného. Chystám se na nějaké ruské odrůdy určené spíše na grilování.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Delkim - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (152) - 215.123 (?), 19.8.2009 16:17, zobrazeno: 15274x

tak nakonec se díky agresivnějšímu chemickému přístupu podařilo část úrody zachránit a postupně to dozrává...

na fotce prvních pár "exotických" odrůd včetně např. uváděného "black" rajčete, to je Black Krim Tomatoe a to jsou ta vpravo

jak jsem už jednou psal, označení "black" skutečně neznamená že by rajče bylo černé, jde jen o tmavé odstíny

bohužel se nepodařilo zachránit třeba bílé rajče, na to jsem se hodně těšil... tak snad příští rok...

semínka byla objednána v zimě na tomatofest.com

naštěstí jich hodně zbylo a tak se je snad podaří použít znovu, přeci jenom stálo to pár set korun...

exotika
exotika

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 10.9.2009 13:31
ja mam bilou odrudu rajcete, pisi, ze je dokonce i vzacna, zkraje, kdy je zrala je zlutobila postupne kdyz uz az prezrava je svetle zlute... jinak je skoda, ze Cesi jsou v rajcatech -pardon az zabrždění a pestuji dokola jen Tornada, je to skoda, jen chci pripomenout, ze zrovna cervena rajcata nejsou normalni jak si lide mysli, jako zakladni a tedy tzv normalni by se melo rikat tem zlutym, protoze puvodni rajska jablka byla zluta! Takže pruhovana, zelena,bila jsou na tom zrovna tak stejne jako ta cervena
exotika
exotika

rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?), 13.9.2009 14:45

Bílá rajčata jsem měla krásná, každé vážilo kolem 300g, ale bylo jich málo.Byla spíše průzračně světležlutá, jakoby skleněná, bylo to krásné v těch červených, ale na keříku tak max.5ks.

Kumata - black byla asi normální krymská, samozřejmě že nejsou černá, ale na řezu jsou tak nádherně červená, temná jako český granát.

Pak mahagonové hruštičky, banánové červené a oranžová.

Mně chutnají všechny kromě našich červených, vlastně jsem začala jíst rajčata až s těmi novými odrůdami.Nemám ráda tu výraznou chuť a kyselost našich běžných rajčat.

Už Býčí srdce, či jiná rajčata-popisují se s "bramborovými" listy jsou jemnější.

Nenapadlo mě rajčata otrhat a vyfotit, na keříku ty fotky nejsou nic moc, ale řekla bych, že to dopadlo asi podobně jako má Mičurinec.Příště.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 13.9.2009 14:57
Já se zase vždy těším na ostrou chuť "našich" rajčat osobně vypěstovaných. Bohužel i tyto už mnohdy přešlechtěné odrůdy ztrácí klasickou rajčatovou chuť a jsou směřovány spíše k trvanlivosti. Pak takové rajče rozkrojíte a zjistíte že je vevnitř zelené a chuťově podobné kupovaným. Takové jsem měl letos (a nejen já) Tornáda. U Pedra se tomu nedivím, to je určeno k tomu aby se sklízely celé vijany ale Tornádo už sadit nebudu. Když pominu malá, červená nebo žlutá koktejlová rajčata, tak nejspokojenější jsem byl s Bejbinem. Barevná rajčata na obrázcích vypadají hrozně ;-) ale i já chci vyzkoušet něco jiného. Chystám se na nějaké ruské odrůdy určené spíše na grilování.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 2.97 (?), 14.9.2009 0:31

Je to věc názoru. Osobně mám rovněž ráda "naše" červená na slunci pěstovaná rajčata. Neexistují přeci "pouze" Tornáda. Mívala jsem nejraději Bonsety, ale ty už se asi nikde nenajdou. M.R.

host - 54.27 (?), 14.9.2009 22:45

Já bych hlavně potřeboval takové exotické rajče, které by nechutnalo slimákům. Letos nám zlikvidovali už sazenice.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 15.9.2009 9:17
letos u me je vitezem odruda Aunt Rubys German (zelené), vazilo 850g a vzhledove je to atraktivni odruda a z tech velkoplodych je i kvalitni, silne rostliny i plodnost

host - 6.16 (?), 15.9.2009 14:17

Zajímalo by mne, jak se jmenuje ta "červená paprika", kterou nafotil Honza Petrů.Něco podobného pěstoval známý už před nějakými 20 lety a skončil s tím, že mu nechutnaly a pro malý výnos.Já pěstuju klasická červená, odrůdu nevím, beru sazenice leta od zahradníka /6 Kč/. Mám 10 kousků, na každém nechám 5 vijanů.Ze zoufalství jsem už udělal kečup.Rodina nestíhá jíst a další dozrávají.Pepík

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 15.9.2009 14:52
my take nestihame... leco, rajska... porad dokola..tak sme je rozvarili a dali do mrazaku..v zime budem davat na pizzu..
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz