Černo-červená rajčata
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 8.173 (?), 17.7.2010 19:31
Black plum má plody o něco větší než datlové a má tvar menšího vajíčka. Zatím je můžu fotografovat pouze zelené, ale za týden už budou vybarvené. Výborná je i odrůda Goldkrone, tu máme nejraději z asi 20odrůd, které pěstujeme.
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.215 (?), 17.8.2010 21:10
Dobry vecer, nevim kolik nas je, co pestujeme cerno-cervene ci jine nez v Cechach schvalene odrudy, ale rada bych pripojila dotaz.
Jak se vam vsem letos dari?
Neobjednavala jsem na "tomatofest.com", ale jinde, coz neni podstatne.
Na jejich hlavni strance maji odkaz na "Top 10" heirloom tomatoes for 2009, kde na prvnim miste figuruje odruda Brandywine (pink).
Shodou okolnosti jsem tu odrudu pestovala jiz minuly rok a skoncila
pri nasem chutovem hodnoceni lonske sklizne jako definitivne nejlepsi.
Vetsinou nenasazuje mnoho plodu na rostlinu, ale letos se nam extremne zadarilo.Na rostline je i 15-20 plodu, bohuzel zatim nezraji.
Chci se vas vsech, kteri na tomto vlakne diskutujeme zeptat, jake jsou vase letosni zkusenosti. Rajcata letos nemaji (alespon v Brne) moc koncentrovanou chut, protoze ted pri dozravani neustale prsi a plody navic praskaji. Snad mate lepsi zkusenosti v jinych castech republiky...:-).
Vsem predem dekuji za odpoved.
|
|
|
|
|
|
|
host - 66.241 (?), 5.10.2010 19:22
Aj mne praskali a neskor dokonca zacali na krickoch plesniet, tak som to urychlene zlikvidoval.
|
|
|
|
|
|
|
host - 8.218 (?), 20.12.2010 13:34
Letos jsem pěstoval Black from tula, Tigerella, Speckled roman a Cuor di bue. Bohužel výsledek byl nevalný, protože rajčata nedozrávala a posléze začala plesnivět a praskat vlivem deštivého počasí v srpnu. Příští rok snad pro rajčata postavím přístřešek, v posledních dvou sezónách stále stejný scénář-do monce července nádhera, v srpnu polovina úrody vyhozena, v září zbytek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|