Dobrý den, u venku pěstovaných odrúd Beefmaster a Homestead se objevil na ještě nedozrálých plodech nějaký kaz. Prosím odborníky o identifikaci o co by mohlo jít. Obzvlášť bych se chtěl zeptat pana Vladimíra, který má svou zahradu asi nedaleko od mé. Asi to bude nějaký druh plísně. Alex
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 209.113 (?),7.7.2015 21:29
Big Beef F1 a Big Boy F1 pěstuji třetím rokem a první z nich se mi jeví jako lepší a také větší.
Plody bývají opravdu okolo 1/2 kg, nepraskají, ale vijany se musí kvůli váze podepřít, jinak se mohou ulomit ještě před dozráním.
Dobrý den, u venku pěstovaných odrúd Beefmaster a Homestead se objevil na ještě nedozrálých plodech nějaký kaz. Prosím odborníky o identifikaci o co by mohlo jít. Obzvlášť bych se chtěl zeptat pana Vladimíra, který má svou zahradu asi nedaleko od mé. Asi to bude nějaký druh plísně. Alex
Ještě dvě ilustrační fotky: Na první jsou čtyři rajčata ruské keříčkové mrazuvzdorné odrůdy 0-33. Dvě spodní byly na vrcholu rostliny na přímém slunci (u nás bylo i 34 °C), dvě horní byly uvnitř keříčku, chráněné listy. Druhý obrázek nepotřebukje komentář.
Letos mám nové odrůdy biftekových rajča a některé plody mi praskají "odspodu". Rána se zjevně zahojila a rajče roste normálně dál, ale asi bude v tom místě náchylnější na zaplísnění. Setkal jste se s tím již někdo? Ostatní bifteková rajčata mi vždy praskala jenom kolem stopky.