Bifteková rajčata
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 5.149 (?) 9.8.2014 20:04
Vám se zdají ti Kosmonauti malí? Talíř má průměr 24 cm a rajčata jsou koule o průměru cca 9 cm. Až je budete trhat, budete překvapena jak jsou těžká, odhaduji 50 dkg a více. Listy mají normální, rajčatové ne bramborové (jiný typ listů (různé přechodné typy) se běžně neuvádí.
Mr Big
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář (305) - 138.131 (?), 9.8.2014 21:08
neříkám, že jsou malé, ale mám tu právě dvě neidentifiované odrůdy, a nevím která to je.Obě mají kulovité plody, velké,ale ta jedna je má o dost větší, myslím,že nejméně 13 cm.Tak nevím.která to může být.Ta s těmi většími plody je má bledě zelené s tmavším okolo stopky, ty o něco menší sou bíložluté bez tmavšího vršku/zatím nezrají ani jedny/, a ta má právě ty divné listy, nemá bramborový list, je normální ale jiný je styl růstu vůči stopce/ vypadá jako umělý vánoční strom s napolo rozloženými větvemi, růst méně intenzívní.Ta první s většími plody roste jako jiné rajče a je velmi vzrůstná
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 5.149 (?), 11.8.2014 15:54
Dnešní sklizeň španělských a amerických biftekových rajčat.
Mr Big
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 6.7 (?), 11.8.2014 16:11
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář (305) - 138.131 (?), 11.8.2014 17:21
No to je nadílka, co s nimi budete dělat, na co je použijete?
mimochodem díval jste se na fotky těch Kosmonautů...?Dnes sem utrhla jedno narůžovělé rajče z rostliny č 2,pro jistotu kdyby pršelo, a´t není po něm.Tedy pro jistotu sem sebrala vše s náznakem zrání, kdyby měla přijít nějaká hrůza, spadly 3 kapky, tedy prozatím...
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3330) - 5.149 (?), 11.8.2014 21:32
Na fotky jsem se díval, myslím si, že by Kosmonaut měl mít normální listy, ty listy směřující v ostrém úhlu nahoru se mně také občas u nějakého rajčete vyskytují (nevím to určitě, ale mám dojem že jsem takové lista měl u Ildi). Pokud jde o to, jak má přesně vypadat Kosmonaut Volkov je možno diskutovat, ale pokud nemám jeho popis tak mohu pouze konstatovat, že můj Kosmonaut z Neoseedu vypadal tak jak ho mám na obrázcích. Jestli to je opravdu původní Kosmonaut, to nevím.
Odpovím i na předchozí dotaz: Zítra některé odrůdy nafotím a postupně, doufám, že to zvládnu do konce týdne budu chutnat a vybírat odrůdy pro příští rok. Někdy koncem týdne budu muset jít na zahradu posbírat čeká rajčata Starty a Stupické, z nich udělám protlak a tímto budu zalívat oloupané a nakrájené bifteky ve sklenicích (také zbytky po degustaci). Bude to obdoba rajčatové drtě kterou prodávají. Ta česká rajčata jsou tam kvůli kyselosti (pH), protože zavařuji pouze ve vodě na 85 °C a samotné bifteky nemají dostatečnou kyselost, a pokud jsem je zavařoval samostatně, tak se kazily. Ocet se mně nechce přidávat.
Mám strach jestli to zvládnu a jestli nějaká část rajčat neskončí v kontejneru.
Mr Big
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
M.D.Rettigova - (17) - 207.90 (?), 24.8.2014 7:50
PRO MISTR BIGGG: mela jem letos Herodesa, protoze se mi líbil název a byla/ ta rajcata/ obrovska, tvarem nako bejčáci, tenkou slupku a nebyla 2-3 na keříku, ale pořad dozrávají další. Nepraskají a nejsou kyselá, jsou nadherne vychucená, ale do sladka. Nejvetsí vážilo 985g, ale než jsem se vrátila z fotakem, bylo už rozbouráno. za mne nejlepší rajce - ale až po zvlástním nevelkém soudecku nějaké fialovošedé barvy rostoucím v hroznu, ktery dozral soucasne. Nevím, kde jsem k němu přišla, asi přibaleno jako bonus k zasilce. Mohl byste ho mít, na spolecně fotce urody je uplne vlevo nekde v horní tretine. Mimochodem slušna uroda, to bych nechtela muset zpracovávat. Já jsem letos oloupala, vymackala zlehka zrnicka a nacpala pod víčka cca 20 kg na zimní sugu, sušená mám ještě od lonska, kecupu trochu - co se s tím dá ještě dělat, nemám ráda svařené a pasírované něco s něčím... Jo, ješte leco, aspon ubude tech nádhernych paprik, nrz to zazelena shnije. Zdravím a dík Jitka
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář (305) - 138.131 (?), 30.8.2014 20:40
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|