Ráno jsem si dal na chleba s máslem rajče Cuor di Bue a stejně jako pan Radouš bych mu dal známku mezi dvojkou a trojkou. Beefmaster, který jsem jedl předtím se mně zdál o něco chutnější- rajčatovější chuť, hodnotil bych tak 2.
Nevydržel jsem a odpoledne jsem si nařezal plátky z obou typů rajčat, zakápl jsem je olivovým olejem, dal čerstvou bazalku a trochu zasypal balkánským sýrem. Salát ala Caprese to sice nebyl, ale moc jsem si pochutnal, mezi rajčaty jsem ani nějaký větší rozdíl nepoznal. Jen Cuor do Bue má podstaně silněší slupku a bylo to cítit. Při této příležitosti jsem si vzpoměl, že když jsem nesl v týdnu jedno rajče Beefmaster ze zahrady mezi ostatními rajčaty, tak puklo a za půl dne mělo v tomto místě tendenci kvasit.Velmi háklivé na otlačení.
Už se těším mám na zahradě jedno dozrávající Marmande a při té příležitosti si koupím mozarellu a udělám si originál Caprese.
Mr Big