Achocha - Ačokča
|
|
|
|
host - 204.208 (?) 11.10.2007 19:59
Já pěstuji ačokču prvním rokem a byla jsem překvapená, jakou mám ohromnou úrodu. Když srovnám ačokču s cuketou, tak každopádně vyhrává cuketa, protože je to jeden veliký plod, který se jen zbaví semen, což je záležitost malé chvilky a hned se může zpracovávat jakýmkoliv způsobem. Ačokča má spoustu malých plodů velikosti 8 až 10 cm. Než se to všechno očistí a odsemení, tak to dá více práce. Ale přesto jí budu pěstovat v příštím roce znova. Zdá se mi, že má větší možnost využití - ale to je na fantazii kuchaře. Já jsem z ní zkoušela udělat krom jiného i čínu a nemělo to chybu. Nejlepší bylo, že nikdo nepoznal, z čeho to je uvařené. Mimochodem syrová ačokča mi chutí trochu připomíná okurku. Pěstování je také velmi jednoduché, vlastně jsem ji jen trochu zaštipovala, abych usměrnila její bujný růst a hodně zalévala. Jinak nepotřebuje ani hnojit. Určitě to zkuste - nebudete zklamán. Zdravím - Daniela.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 204.208 (?), 30.9.2007 18:24
Ahoj všem - tak už mám vytoužené plody. Je jich strašná spousta - ta rostlina je opravdu nezmar a krom zalévání nepotřebuje žádnou péči. Děkuji za recept na okurky. Také to hned vyzkouším. Zatím jsem dělala lečo a je docela dobré. S tím cholesterolem je to zajímavé, to jsem nevěděla. Tak díky všem za příspěvky a rady (škoda, že vám nemohu dát ochutnat to lečo, právě dnes ho máme k večeři). Všechny zdravím - Daniela.
|
|
|
|
|
|
|
host - 15.81 (?), 11.10.2007 11:15
Je možné variť ako lečo na všetky spôsoby.
Ďalej podusiť nakrájanú na cibuľke /možno aj inú zeleninu/ okoreniť podľa chuti ,zmiešať s uvarenou ryžou, posypať strúhaným syrom a máte chutné rizoto.
Podobne môžete pridať k dusenému mäsu.
Zavariť s nakrájaným baraním rohom, karfiolom, cibuľkou / podľa možností a fantázie / na sladko kyslo a sterilizovať.
Podusiť na vode, naložiť do pohárov a sterilizovať. Takto ju môžete kedykoľvek použiť podľa potreby.
Veľké plody vyčistiť od semien, plniť ako papriku mäsovo ryžovou zmesou. Uvariť v rajčinovej omáčke.
DOBRÚ CHUŤ. Vojonay
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 204.208 (?), 11.10.2007 19:59
Já pěstuji ačokču prvním rokem a byla jsem překvapená, jakou mám ohromnou úrodu. Když srovnám ačokču s cuketou, tak každopádně vyhrává cuketa, protože je to jeden veliký plod, který se jen zbaví semen, což je záležitost malé chvilky a hned se může zpracovávat jakýmkoliv způsobem. Ačokča má spoustu malých plodů velikosti 8 až 10 cm. Než se to všechno očistí a odsemení, tak to dá více práce. Ale přesto jí budu pěstovat v příštím roce znova. Zdá se mi, že má větší možnost využití - ale to je na fantazii kuchaře. Já jsem z ní zkoušela udělat krom jiného i čínu a nemělo to chybu. Nejlepší bylo, že nikdo nepoznal, z čeho to je uvařené. Mimochodem syrová ačokča mi chutí trochu připomíná okurku. Pěstování je také velmi jednoduché, vlastně jsem ji jen trochu zaštipovala, abych usměrnila její bujný růst a hodně zalévala. Jinak nepotřebuje ani hnojit. Určitě to zkuste - nebudete zklamán. Zdravím - Daniela.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.62 (?), 22.9.2008 13:43
Dobrý den.Ačokča je výborná naložená jako okurky.Také to přidávám do čalamády.Může se to přidat do leča, na maso.Prostě s to dávám tam kam se dávejí papriky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 247.60 (?), 26.9.2008 20:01
Chuťově skvělá novinka sortimentu zeleniny, semena se dají sehnat na internetu
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.7 (?), 27.10.2008 23:05
Vážení pěstitelé ačokči, zajímalo by mě, jestli někdo znáte historii této zajímavé rostliny, jestli je botanický druh nebo vyšlechtěná, případně křížením vzniklá rostlina. Dík za odpověď. Marie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|