Achocha - Ačokča



host - 15.81 (?)
11.10.2007 11:15

Je možné variť ako lečo na všetky spôsoby.

Ďalej podusiť nakrájanú na cibuľke /možno aj inú zeleninu/ okoreniť podľa chuti ,zmiešať s uvarenou ryžou, posypať strúhaným syrom a máte chutné rizoto.

Podobne môžete pridať k dusenému mäsu.

Zavariť s nakrájaným baraním rohom, karfiolom, cibuľkou / podľa možností a fantázie / na sladko kyslo a sterilizovať.

Podusiť na vode, naložiť do pohárov a sterilizovať. Takto ju môžete kedykoľvek použiť podľa potreby.

Veľké plody vyčistiť od semien, plniť ako papriku mäsovo ryžovou zmesou. Uvariť v rajčinovej omáčke.

DOBRÚ CHUŤ.     Vojonay

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 204.208 (?), 30.9.2007 18:24

Ahoj všem - tak už mám vytoužené plody. Je jich strašná spousta - ta rostlina je opravdu nezmar a krom zalévání nepotřebuje žádnou péči.  Děkuji za recept na okurky. Také to hned vyzkouším. Zatím jsem dělala lečo a je docela dobré. S tím cholesterolem je to zajímavé, to jsem nevěděla. Tak díky všem za příspěvky a rady (škoda, že vám nemohu dát ochutnat to lečo, právě dnes ho máme k večeři).     Všechny zdravím - Daniela.

      
host - 15.81 (?), 11.10.2007 11:15

Je možné variť ako lečo na všetky spôsoby.

Ďalej podusiť nakrájanú na cibuľke /možno aj inú zeleninu/ okoreniť podľa chuti ,zmiešať s uvarenou ryžou, posypať strúhaným syrom a máte chutné rizoto.

Podobne môžete pridať k dusenému mäsu.

Zavariť s nakrájaným baraním rohom, karfiolom, cibuľkou / podľa možností a fantázie / na sladko kyslo a sterilizovať.

Podusiť na vode, naložiť do pohárov a sterilizovať. Takto ju môžete kedykoľvek použiť podľa potreby.

Veľké plody vyčistiť od semien, plniť ako papriku mäsovo ryžovou zmesou. Uvariť v rajčinovej omáčke.

DOBRÚ CHUŤ.     Vojonay

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 85.27 (?), 11.10.2007 15:20
Můžete mi říci, zda jsou ačokče chuťově či pěstitelsky lepší než třeba cukety, jejichž pěstování je mimořádně snadné a výnos veliký?
            
host - 204.208 (?), 11.10.2007 19:59

Já pěstuji ačokču prvním rokem a byla jsem překvapená, jakou mám ohromnou úrodu. Když srovnám  ačokču s cuketou, tak každopádně vyhrává cuketa, protože je to jeden veliký plod, který se jen zbaví semen, což je záležitost malé chvilky a hned se může zpracovávat jakýmkoliv způsobem.  Ačokča má spoustu malých plodů velikosti 8 až 10 cm. Než se to všechno očistí a odsemení, tak to dá více práce.  Ale přesto jí budu pěstovat v příštím roce znova. Zdá se mi, že má větší možnost využití - ale to je na fantazii kuchaře. Já jsem z ní zkoušela udělat  krom jiného i čínu a nemělo to chybu. Nejlepší bylo, že nikdo nepoznal, z čeho to je uvařené. Mimochodem syrová ačokča mi chutí trochu připomíná okurku. Pěstování je také velmi jednoduché, vlastně jsem ji jen trochu zaštipovala, abych usměrnila její bujný růst a hodně zalévala. Jinak nepotřebuje ani hnojit. Určitě to  zkuste - nebudete zklamán.    Zdravím  -  Daniela.

               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 77.39 (?), 11.10.2007 21:14
Díky, nějak tak jsm to myslel. Semena jsem letos na jaře nikde neviděl.
                  
mikej1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (185) - 179.196 (?), 11.10.2007 21:28
Má jednu výhodu oproti cuketě, při sklizni se nemusíte shýbat k zemi   S ačokčou si nedávám tolik práce jako předchozí, vysadil jsem si  ji u branky kudy chodím a vždycky tak 3 sním. Dají se jíst jen ty bez zralých semen, má to takovou neutrální chuť, nikdo mi to nehanil a nikdo neřekl že je to strašně dobrý.
      
host - 144.62 (?), 22.9.2008 13:43

Dobrý den.Ačokča je výborná naložená jako okurky.Také to přidávám do čalamády.Může se to přidat do leča, na maso.Prostě s to dávám tam kam se dávejí papriky.

         
host - 247.60 (?), 26.9.2008 20:01

Chuťově skvělá novinka sortimentu zeleniny, semena se dají sehnat na internetu

            
host - 245.7 (?), 27.10.2008 23:05

Vážení pěstitelé ačokči, zajímalo by mě, jestli někdo znáte historii této zajímavé rostliny, jestli je botanický druh nebo vyšlechtěná, případně křížením vzniklá rostlina. Dík za odpověď.   Marie

               
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 27.10.2008 23:45

To by mne také zajímalo.  Také se jí říká mexická, nebo peruánská okurka, tak že by pocházela odtamtud?  Myslím si, že není ani šlechtěná, ani křížená.  Zdravím - Daniela.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?21:24
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika