Zdravím Danielo, během chvilky jsem na těchto stránkách zjistila, že se Ačočka dá zpracovat různě, tepelně upravit, zavařit, do studených salatů. Letos ji pěstujeme také poprvé a to ve skleníku a byla jsem překvapená, jak se jí daří. Za sirova mi zrovna nechutná, ale jak jsem zjistila, nesmi být větší než 2-3 cm, větší je na semínka, ty malé jsou chutné a štavnaté. Už se těším na ty dobroty. Obsahuje především spoustu vitamínů. Již mě napadá recept s pohankou, naprosto jednoduchý. Ačočku lehce orestovat, okořenit česnekem, promíchat s uzeným ze žebírek a přidat do uvařené pohanky, sůl, pepř. Vlastně to vařím se zelím, ale Ačočka může být výborná náhražka. To může chutnat i těm, co mají raději koleno, křen a hořčici. Mezi ně patřím také
.
DEREK115