Staré kompoty + žito?
|
|
 |
 |
host - 176.36 (?) 12.5.2011 9:37
Dobrý den,
... 13% cukru tj. 130 g/l a podle tabulek, z tohoto množství může vzniknout max. 7% alkoholu... takže to je o 1% více, než uváděl ve svém příspěvku p. 152.138 (je to v toleranci chyby, dle mého není co řešit.).
Preji hezké dny a mnoho úspěchů, při této bahabojné činnosti.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 176.36 (?), 3.5.2011 13:04
... no myslím, že se pan Šlosar, v zápalu vysvětlování, tak trochu upsal... to se může stát každému. (I já občas odklepnu příspěvek, aniž si ho pořádně přečtu... a blbost zjistím až následně na vláknu.)
Přeji hezký den.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.205 (?), 3.5.2011 15:43
Proces štěpení škrobu, který je z hlediska dodržování teplot dosti náročný, je popsán včetně chemismu v knize B. Malleová, H. Schmicklova. Domácí výroba lihovin, nakl. BETA 2004 na str. 48-50. slosar-petr@seznam.cz
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 121.19 (?), 3.5.2011 17:58
Samozřejmě žádné "pivovarské kvasnice" nemohou škrobové látky obsažené v obilí (ani v jiných plodinách) rozštěpit na jednoduché cukry. To lze provést jen přídavkem "sladu", při dodržení příslušné teploty a doby prodlevy. Teprve potom, po ochlazení na zákvasnou teplotu, lze po přídavu "kvasnic" záparu zakvasit. Další postup je již stejný jako u ostatních surovin, tj. kvasný proces pozorujeme, a když je dílo zralé, odvezeme na pálení (nebo použijeme jinou alternativní "službu").
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 77.77 (?), 4.5.2011 8:19
Naprostý souhlas.
Dále jsem názoru, že lepší je použít kvasinky hlubokoprovášející, a to pivovarské nejsou.
Přeju všem dobrý výnos a vysokou kvalitu!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.205 (?), 8.5.2011 22:48
Souhlas, jistě by byly lepší. Má to jen jednu vadu na kráse. Dost špatně se shánějí a nejmenší balení přijde bratru na dvanact stovek. P.Š.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.205 (?), 10.5.2011 13:49
Takže změna. Zjistil jsem na netu, že Schimansky nabízí hlubokoprokvašující kvasinky POWER 20 g jedno balení na zhruba 100 l máče za 75 Kč vč. DPH. slosar-petr@seznam.cz
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 152.137 (?), 11.5.2011 16:31
...co to je hlubokoprokvašující kvasinky... do kolika % alkoholu?
pekárenské droždí je do 6%, vinné kvasinky do 12%, Turbokvasinky do 16 až 17%, dolské na medovinu taky 16 až 17 a Schimansky? ... neuvádí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.36 (?), 12.5.2011 9:37
Dobrý den,
... 13% cukru tj. 130 g/l a podle tabulek, z tohoto množství může vzniknout max. 7% alkoholu... takže to je o 1% více, než uváděl ve svém příspěvku p. 152.138 (je to v toleranci chyby, dle mého není co řešit.).
Preji hezké dny a mnoho úspěchů, při této bahabojné činnosti.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |