Staré kompoty + žito?



host - 151.252 (?)
3.4.2011 14:28

K těmto kompotům do kvasu může místo žita přidat třeba gumáky nebo dřevo, bude to mět stejný efekt= žádný.Obilí samo o sobě neobsahuje ŽÁDNÝ cukr, musí se poměrně složitě sladovat=zcukřit škroby.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 248.128 (?), 3.4.2011 13:05, zobrazeno: 30595x

Zdravím Vás zkušení míchači :-))  Poraďte mi prosím, dostal jsem několik starých kompotů - švestky 10 ks a jeřabiny 6 ks.  Jaký je Váš názor na to dát to do kvasu (dohromady nebo zvlášt)  a přidat k tomu žito?   Jestli ano, tak v jakém případném poměru? kolik cukru?  na jak dlouho? Děkuji za radu a zkušenosti...

   
host - 151.252 (?), 3.4.2011 14:28

K těmto kompotům do kvasu může místo žita přidat třeba gumáky nebo dřevo, bude to mět stejný efekt= žádný.Obilí samo o sobě neobsahuje ŽÁDNÝ cukr, musí se poměrně složitě sladovat=zcukřit škroby.

      
host - 248.128 (?), 3.4.2011 14:32

se žitem mám zkušenosti...  žito.. kvasinky.. cukr.. voda..  a jde to..., myslel jsem, že přidáním to chytne vůni..., ale asi ne... jsem doopravdy amater, azčátečník...  díky za radu... 

A co tedy s tím?  nasbírat toho víc?

         
host - 110.133 (?), 4.4.2011 9:04

Kompoty, nejdou-li sníst, lépe vyhodit.

Pro žito nasbírat nové zkušenosti, podle toho co píšete (cukr), nevyužíváte jeho potenciál!

Přeju hodně úspěchů!

J.

            
host - 63.110 (?), 4.4.2011 15:10

jestli je možné poraďte.  Cukr jsem zatím přidával vždy.  ZKoušel jsem žito naklíčené i nenaklíčené.  Od kvasnic jsem přešel k Ovopresu..  Časem ladím postup a každý nápad, zkušenost mi pomůže.

Děkuji za případnou radu..

               
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 176.75 (?), 4.4.2011 16:27

Inspirujte se přípravou sladu pro výrobu piva. Žito obsahuje škrob, z kterého musíte nejdříve vyrobit cukr a ten potom kvasit. V technologii výroby piva je to běžný proces.

         
host - 39.184 (?), 4.4.2011 11:04

Dle popisu připravujete tzv. "žitné víno", kde veškerý alkohol vzniká z přidaného cukru a jen trochu "aroma" přejde z nezeslazeného žita (dle receptur lze toto žito, po stažení "vína", použít i opětovně). S pravou "žitnou" to však nemá nic společného. Recepty, či postupy jak na to, zde byly již uveřejněny na jinách "vláknech".

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 4.4.2011 13:20

Ty švestkové kompoty, pokud nebyly chemicky konzervované, můžete přidat do švestkového kvasu. Ale nevěřím, že podobné kouzla s přidaným žitem přinesou něco dobrého.

      
host - 220.205 (?), 24.4.2011 12:29

Samozřejmě, že přídavek jakéhokoliv obilí např. do kvasu z kompotů je úplný nesmysl. V žádném obilí není přítomen žádný přímo zkvasující cukr (glukoza, fruktoza). Z naklíčeného obilí se teprve musí přítomný škrob rozštěpit, cituji z monografie B. Malleová, H. Schmicklová: Domácí výroba lihovin, nakl. Beta 2004, str.48 Molekula škrobu se skládá z velkého množství navzájem vázaných molekul glukozy (mezi 100 až 14 000). K uvolnění monosacharidu glukozy z molekul škrobu je nutno řetězec rozštěpit, teprve potom je kvašení možné. Konec citace. Chci jen dodat, že ke štěpení škrobu se hodí pivovarské kvasnice. slosar-petr@seznam.cz

         
host - 152.137 (?), 2.5.2011 18:08

...   ke štěpení škrobu se hodí pivovarské kvasnice. slosar-petr@seznam.cz  ...        můžete mi prosím pane Šlosar blíže posat chemický proces přeměny škrobu v cukr pomocí pivovarských kvasnic? Jak vysoké procento škrobu se pomocí kvasnic konverguje na cukr? Předem děkuji za odpověď.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Homelite xl 91318.9.2024
Homelite xl 91315.9.2024
Kouří do místnosti12.9.2024
Kompresor - identifikácia9.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
ČOV Herva8.9.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika