Destilovaná voda je bez chuti a zápachu, čili je vhodná k ředění. Osobně používám Dobrou vodu neperlivou a za dlouhou dobu používání nemám špatnou zkušenost (zakalení či něco jiného). Takže používám pouze tuto a všem vřele doporučuji.
Podívejte se na WWW. schnapsbrennen.at. Je tam vlevo kolonka ve sloupci Alkohol verdunnen. Aniž znáte německy bude vám to jasné. Do tabulky dosadíte za IST stávající stav za SOLL požadovaný výsledek. Ale i ostatní na této stránce www je velice zajímavé.
Ještě snad dlužno dodat, že teplota po destilaci bývá nižší a při ředění je dobré tuto okolnost respektovat.(při měření vyšší teplota=vyšší procento alk.a naopak-viz tab.).Někdo neředí vůbec a tvrdí, že pod 65% pít slivovici nebude.Proti gustu žádný "dišputát"! Dobré zdraví! AB
Destilovaná voda je bez chuti a zápachu, čili je vhodná k ředění. Osobně používám Dobrou vodu neperlivou a za dlouhou dobu používání nemám špatnou zkušenost (zakalení či něco jiného). Takže používám pouze tuto a všem vřele doporučuji.
Dobrý den proč mi okolo 60% začne vytekat s bílým zakalem. Nepřidávm cukr, plísen tam taky není, teplota vaření okolo 80 stupnu MYSLÍM ŠVESTKY U jiného ovoce to nedělá. Děkuji Jirka, www.lacjirka@seznam.czu
To je sice pravda že se při dokapu dostávají do pálenky nejvíce ovocné chutě, ovšem pokud se to přežene dostanou se tam i přiboubliny a metilalkohol, osobně odstavuji pálení při 45% alkoholu.