Ředění slivovice



jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 29.114 (?)
5.2.2009 18:27

Podívejte se na   WWW. schnapsbrennen.at.   Je tam vlevo kolonka ve sloupci Alkohol verdunnen. Aniž znáte německy bude vám to jasné. Do tabulky dosadíte za IST stávající stav za SOLL požadovaný výsledek.  Ale i ostatní na této stránce www je velice zajímavé.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 29.114 (?), 5.2.2009 18:27

Podívejte se na   WWW. schnapsbrennen.at.   Je tam vlevo kolonka ve sloupci Alkohol verdunnen. Aniž znáte německy bude vám to jasné. Do tabulky dosadíte za IST stávající stav za SOLL požadovaný výsledek.  Ale i ostatní na této stránce www je velice zajímavé.

                     
pege - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 87.142 (?), 5.2.2009 19:01

Já to řešil jednoduše, 65/50=1.3 takže do litru dolít 3dcl.

                     
host - 122.179 (?), 6.2.2009 9:47

Ještě snad dlužno dodat, že teplota po destilaci bývá nižší a při ředění je dobré tuto okolnost respektovat.(při měření vyšší teplota=vyšší procento alk.a naopak-viz tab.).Někdo neředí vůbec a tvrdí, že pod 65% pít slivovici nebude.Proti gustu žádný "dišputát"! Dobré zdraví! AB

                     
host - 188.46 (?), 6.11.2009 18:32

dobra rada na zlato

                     
hresek - (6) - 144.56 (?), 6.2.2009 18:46

Díky za info. O víkendu naředím

                  
host - 122.179 (?), 5.2.2009 18:57

Čas jsou peníze.Já pálím i přepaluji v pálenici, kde se topí vlastním dřevem.A přikládám si sám.Už přes 50 let. AB

                     
host - 233.159 (?), 9.2.2009 23:34

Destilovaná voda je bez chuti a zápachu, čili je vhodná k ředění. Osobně používám Dobrou vodu neperlivou a za dlouhou dobu používání nemám špatnou zkušenost (zakalení či něco jiného). Takže používám pouze tuto a všem vřele doporučuji.

               
host - 85.10 (?), 15.11.2009 11:59

Dobrý den proč mi okolo 60% začne vytekat s bílým zakalem. Nepřidávm cukr, plísen tam taky není, teplota vaření okolo 80 stupnu MYSLÍM ŠVESTKY U jiného ovoce to nedělá. Děkuji Jirka,  www.lacjirka@seznam.czu

               
host - 140.113 (?), 8.12.2012 19:26

To je sice pravda že se při dokapu dostávají do pálenky nejvíce ovocné chutě, ovšem pokud se to přežene dostanou se tam i přiboubliny a metilalkohol, osobně odstavuji pálení při 45% alkoholu.

            
host - 6.6 (?), 5.12.2019 4:56

No jistě! Tohle ale platí pouze v případě, že je to správně vypálené. Pokud tam vlítne dokap/zadek, tak se to zakalí i s destilkou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Mafl z Lídlu nejde mi sundat pilový kotouč17.12.2024
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika