Pokazil jsem kvas?



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?)
10.9.2009 10:35

Pokojové teploty jsou teď všude, jinak to nejde. Můžete-li dát kvas do teploty nižší - tak 15o, prospěje mu to.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 5.9.2009 11:11

Když jsem letos připravoval kvas z odrudy Stanley, tak jsem postivě vypeckoval všechny slívy, načež jsem přidal do každého sudu tak 30 jader z rozbitých pecek. 
Sám si myslím, že Váš kvas nebude špatný, když píšete, že jste jen občas rozbil nějakou tu pecku.
Martin

                     
Jaroslav Gregorec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 223.151 (?), 5.9.2009 16:40

Malé plody a stredne veľké plody sliviek rôznych odrôd nevykôstkovávam vôbec. Jedine u ringlót a veľkoslív všetky do jednej.  Vezmite si napr. Durancie. Nejde od kôstky a destilát z nich bežne vyhráva prvé ceny pri ochutnávkach.

                     
host - 51.34 (?), 13.9.2009 19:58

Já bych u octovou vůni nijak neřešil. Stalo se mi to taky, chtěl jsem ten kvas málem vylít do kanálu. V pálenici mi řekli, že při kvasném procesu vznikají různé plyny (a tím pádem může být cítit i ocet).

P.S. kdyby jste tam přidal ten cukr, tak by to možná tu octovou vůni neudělalo (tzn. příště se ho nebojte přidat)

   
host - 34.248 (?), 5.9.2009 20:25

A co takhle odebrat vzorek a změřit obsah zbytkového cukru?  Každá pálenice by to měla být schopna udělat. Je to nejjistější praxe.

      
host - 51.201 (?), 7.9.2009 17:08

při změření cukru ukázalo 7,7?

         
host - 176.34 (?), 9.9.2009 17:46

Dobrý den, já mám svůj kvas v pokojových teplotách, není problém? Mám ho cca 10 dní a pěkně to bublá. Uložil jsem je nasypané a nerozšťouchané, není problém? dík

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 10.9.2009 10:35

Pokojové teploty jsou teď všude, jinak to nejde. Můžete-li dát kvas do teploty nižší - tak 15o, prospěje mu to.

         
Honza_P - (33) - 96.36 (?), 11.9.2009 13:50
Na pálení to rozhodně není. Kvasný proces ještě pokračuje. Délka kvašení je ovlivněna více faktory a nelze paušálně určit, že bude za 3 týdny hotový. Zkuste cukr občas změřit. Až se zbytkový cukr bude blížit k 1% tak hurá do palírny.
            
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 13.9.2009 20:10

pokud máte jablka nebo švestky, tak to moc nevadí, jak to dobublá, tak do palírny... alespoň do zýdne, pokud hrušky, tak hned

               
Honza_P - (33) - 96.36 (?), 17.9.2009 13:20
Letos mám z poloviny už vypáleno. Byl jsem v palírně z hruškami a merunkami. Před pálením měly hrušky 2% cukru a merunky 1,5% S hruškami se opravdu nemá otálet. Pokud cukr po týdením měření neklesá hurá do palírny. A můj letošní výsledek: 2x 150 litrů kvasu. Merunky 13,5 litrů 51% pálenky. Hrušky 12 litrů 51% pálenky. Vím, že to nic neříká o kvalitě. Mám opravdu kvalitní a proto chodím s kůží na trh. Každoročně dávám vzorek na jednu místní soutěž kde se schází okolo 200 vzorků pálenek. Každoročně se umistuji nadprůměrně, pričemž nejlepší výsledek byl před 3 roky na 10. až 19. místě ze 90 vzorků švestkových pálenek.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika