Pokazil jsem kvas?



         
host - 108.235 (?) 
1.9.2009 20:08
Blbost. PET není rozpustný v EtOH ani v jiných látkých které vznikají při pálení. Jsou to předsudky nebo nevymytá flaška.
  
      
host - 34.194 (?), 14.2.2009 0:31

To je nádherný pohled na tu krásnou sestavu těch demižonů.Ta slivovička musí být prudce pitná.Jen mi běhá mráz po zádech když vidím ty   neopletené demižony.Jeden malinký kamínek na podlaze nebo ťuknutí demižonů o sebe a je vymalováno.Stalo se mi to s 5l demižonama s vínem když jsem se je snaži dát do velké kabele.Malinký ťukanec a bylo vymalováno. Rozbití demižonu se slivovicí by byla daleko větší škoda.Nechal bych je oplést.Jarda

         
host - 253.227 (?), 14.2.2009 20:27

To mne ani nenapadlo...  u nás na vesnici se určitě někdo najde, kdo se pletením košíků zabývá zkusím se zeptat jestli by to zvládnul, díky za tip.

         
host - 218.139 (?), 14.2.2009 20:30

U nás je problém, že neviem nájsť nijakého opletača ani prútím, ani "bužírkou "(plast vlákna) Gregorec.

   
host - 71.26 (?), 29.1.2009 7:16
Včera som otvoril demižón s tohoročnou hruškovicou a čakalo ma nepríjemné prekvapenie... puch stuchliny. Asi sme to mali odstaviť skorej. Poraďte čo teraz. Môžem to prepáliť ešte raz? Pomôže to?
      
host - 34.194 (?), 12.2.2009 12:25

První mě napadlo co máte za sudy?Ty musí být čisté vypařené popřípadě vysýřené. Nejlepší jsou plastové a používané jen na kvas. Pokud jste dal kvas do starých dřevěných sudů které byly napadeny nějakou plísní nebo v nich byly nějaké chemikálie tak je to určitě tímto. Kolik jste dal cukru?Čisté hrušky se musí dosladit a zakvasit hned jak se naplní nádoby.Málo cukru a nepodpoření kvašení Vám udělalo tuto nenapravitelnou vadu. Málo cukru a nepodpoření kvašení se projeví tím že kvas se začne kazit a hnít místo aby kvasil.  Poslední mě napadá jestli jste měl dobře vypláchlé demižony.Snad se to bude hodit na mazání kolen.Jarda

         
host - 34.194 (?), 12.2.2009 12:31

Ty hrušky se musí rozdrtit ve šroťáku.Pokud jste je tam sypal celé a jen trochu posekal sekáčkem a zůstaly tam velké kusy tak to také hnije.Jarda

         
host - 209.2 (?), 15.2.2009 21:21
Používam 100 litrové plastové modré sudy s kvasnými zátkami. Kvas bol štartovaný vínnymí kvasinkami a kilom cukru. Hrušky boli rozdrvené. V kvasy chyba nebola určite. A už som to prepálil, prišiel som síce o 1,5 litra ale všetko je OK... Puch už nie je a nakrájal som do demižóna jednu wiliamsku a začína voňať. Takže som spokojný, aj susedia.-)
            
Jaroslav Gregorec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 218.131 (?), 15.2.2009 21:48

No ešte som nepočul o prepaľovaní nevydarenej pálenky ešte raz.  A žeby to pomohlo?!  Vypálenie vodky a jej následné prepálenie musí stačiť na dosiahnutie kvality.  Podľa mňa VŠETKO závisí od odrody, postupu pri príprave kvasu a samotný kvas. 

Postup, ako Ste opísali, vyzerá správny.  Nevyznám sa veľmi v alchýmii. Ale v zásade podľa mňa platí: Dobrá kvas = dobrá pálenka, zlý kvas=... Tažko povedať.  Na vyvrátenie môjho tvrdenia sami stalo (niekde na fóre som to spomínal), že známi mal pripravený kvas bez cukru, všetko v poriadku z hrušiek Amanlinských, včas odvezených do pálenice... Výsledok slabý. Silný zápach, ostrosť aj po vyreznutí a takmer Ste nepoznali, že pijete hruškovicu... Preto som uviedol, že vplyv na kvalitu má aj odroda. 

A pridávanie Williamsovky do fľaše vidím ako estetickú záležitosť, sám mám nikoľko takých fliaš, ale pridávanie do demižóna nevidím účelné... Snáď vo väčšom množstve môže trochu zjemniť pálenku.  A môžem vedieť, kde Ste zohnali teraz plod Williamsovej?

               
host - 209.2 (?), 16.2.2009 21:06
V Bille ich mali, kade chodím tade hľadám...
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika