No ešte som nepočul o prepaľovaní nevydarenej pálenky ešte raz. A žeby to pomohlo?! Vypálenie vodky a jej následné prepálenie musí stačiť na dosiahnutie kvality. Podľa mňa VŠETKO závisí od odrody, postupu pri príprave kvasu a samotný kvas.
Postup, ako Ste opísali, vyzerá správny. Nevyznám sa veľmi v alchýmii. Ale v zásade podľa mňa platí: Dobrá kvas = dobrá pálenka, zlý kvas=... Tažko povedať. Na vyvrátenie môjho tvrdenia sami stalo (niekde na fóre som to spomínal), že známi mal pripravený kvas bez cukru, všetko v poriadku z hrušiek Amanlinských, včas odvezených do pálenice... Výsledok slabý. Silný zápach, ostrosť aj po vyreznutí a takmer Ste nepoznali, že pijete hruškovicu... Preto som uviedol, že vplyv na kvalitu má aj odroda.
A pridávanie Williamsovky do fľaše vidím ako estetickú záležitosť, sám mám nikoľko takých fliaš, ale pridávanie do demižóna nevidím účelné... Snáď vo väčšom množstve môže trochu zjemniť pálenku. A môžem vedieť, kde Ste zohnali teraz plod Williamsovej?