Malinovice, Banánovice, Melounovice



siemens - (43) - 46.90 (?)
7.6.2019 22:51

p.Slosar, kolko malin do akeho objemu alkoholu je treba namacerovat a po aku dobu?dakujem

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 33.219 (?), 7.11.2017 15:03

Vám přijde obsah 3 - 5% škrobu v banánech málo? Pomineme-li brambory a hrášek, je to víc než ve veškeré zelenině a 500x víc než v jablkách.

Z hledisky kvašení, resp. přeměny škrobů na cukry mi to málo přijde. Tak málo, že se tím nemá cenu vůbec zabývat.
*
Ale v té tabulce z odkazu mě zaujal obsah cukru u těch banánů. Nespletli se o jedné desetinné místo?


Rafael.

https://web.vscht.cz/~koplikr/4_Ovoce_a_zelenina.pdf
https://web.vscht.cz/~koplikr/4_Ovoce_a_zelenina.pdf
                     
host - 236.138 (?), 8.11.2017 17:41

Ano, je tam chyba. Z několika zdrojů jsem ověřil, že banány obsahují cca 12% cukrů. PŠ

      
siemens - (43) - 46.90 (?), 14.4.2019 22:04

Dobry den p.Slosar, browsujem po fore a hladam navod na banánový kvas.Viete mi odporucit pripripadne nejaky enzym komercne dostupny aby som vedel banan rozlozit na jednoduche cukry kompletne? Resp, je nutne nutne kvas pripravovat udrziavanim teplot po urcitu dobu ako pri palenke zo zita (raz)?

      
siemens - (43) - 46.90 (?), 7.6.2019 22:51

p.Slosar, kolko malin do akeho objemu alkoholu je treba namacerovat a po aku dobu?dakujem

   
host - 150.2 (?), 6.3.2018 12:41

Dobrý den, určitě to lze, jelikož se například malinovice běžně vyrábí ;-) Teď nemyslím levnou s umělým aroma, ale průtahový destilát. Ve složení vidíte pouze destilát a vodu, žádné aroma ;-). On průtahový destilát se vyrábí odlišně, většinou pro ovoce s málou výtěžností ovoce, bobulovité ovoce typicky. Nejdřív macerujete v čistém lihu a pak destilujete.  

      
host - 158.8 (?), 14.4.2019 23:35
Známý z Ruska žil nekolik let ve Vietnamu. Místní že tam pálili z banánů běžně. Na výsledném produktu prý nešlo poznat vůbec, z čeho je. O jejich postupech nevím, ale banány měli určitě lepší, než jsou u nás. Škoda energie, na takové experimenty. Rosta
         
Mesány - (31) - 62.253 (?), 15.4.2019 22:01
Nemyslim.si, ze ne to skoda energie. Pokud k tomuto ovoci ma nekdo snadny pristup... osobne letos budu palit uz ctvrtou varku. Dve prepravky s prezralyma bananama oloupu - cim zralejsi, tim lepe - obsahuji pak vice cukru... Idealne kdyz uz napul "tecou", rozsmelcuju, na 20 kg bananu pridam cca 5-6 litru vody, pulkilovku cukru a vinne kvasinky. Vyteznost z tohoto je cca 1,5 litru, nadherne to voni a chut take neni spatna. Problem je v tom, ze se radi banany napaluji i na dvouplastovem kotli, takze je potreba opravdu pomalu pridavat na teplote.
            
host - 240.99 (?), 29.5.2022 20:30
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať ako dlho to nechávate asi kvasit? Chcel by som to vyskúšať nakoľko mám prístup k väčšiemu množstvu banánov. Ďakujem
               
host - 16.178 (?), 15.12.2024 9:55
Takže banány nejdříve opečeme na ohni z obou stran. Dělám to na venkovním ohništi. Tím se zvýší cukernatost. Na 10kg banánu 0.5-1kg mandarinek nebo pom. Pokud jsou kyselé min.povaříme, zesládnou. Rozmělnit, dobře promíchat přidat vinné kvasinky příp.droždí.Pokud je kvas hodně hustý přidáme vodu.Kvas dávám do sudu s víkem a bublátkem. (Hadička a malá sklenice s vodou) Po vykvasení přidat vodu promíchat, konzistence řidší kaše a vypálíme. Voda se přidává právě kvůli připalování.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY8.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika