|
Domácí pálenice, 19.11.2019  Dovolím si trošku oponovat. Z těch "kouzelných odkalovačů" nám teče tahle dobrota. Netvrdím, že jsou spásné, ale zase uplně k ničemu tam nejsou...
Na fotce to tolik vidět není, ale nahoře plavou mléčno - mastná oka a celkově ten obsah pěkně... celý příspěvek > |  | Pečetní vosk, 4.11.2019  Takhle jsem letos pecetil palenku z medu :) |  |
|  | Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?, 10.9.2019  Omlouvam se hostovi 101.46, chyba ale neni u me, fotografii focenou v pomeru stran 16:9 mi server otoci o 90 stupnu. Asi ji nedokaze zobrazit na vysku a automaticky ji otaci...
|  | Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?, 10.9.2019  Mi nerikejte, ze byla tak mizerna sezona vsude... Jinak tece to hezky... Az zbytecne moc teda. |  | Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?, 9.9.2019 Ty jo - skoro stovka shlednuti abzadna odpoved :-D |  | Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?, 9.9.2019 Jak redite palenku? Respektive kdy? Mam toho letos celkem hodne a z duvodu uspory mista ve spajzu bych radeji nechal zrat tak, jak mi vytece. Pro predstavu ze 400 litru hrusek mi nateklo na rektifikacni kolone 25 litru skoro 80% palenky. Kdyz bych to... celý příspěvek > |  | Destilační přístroj, 3.9.2019 Cim nizssi teplota na kolone, tim vyssi procento tece. To ale neni nasim cilem. Tady je potreba najit nejakou rozumnou hodnotu 65-70%, a u kazdeho kvasu to jde jinak. Jsou kvasy, u kterych zacinam na 90, jine na na 80, ale i na 60%. U teplot -... celý příspěvek > |  | Destilační přístroj, 31.8.2019  Osobne jsem zadnou knihu o paleni nestudoval. Vychazim z toho, co jsem vyzkousel. Ridim se cuchem a chuti. Za me osobne teplota na kolone idealne 85-86, maximalne ale 88-89. Nekdy se da vytahnout dobra i na 90°C, ale uz musim opravdu cuchat. Jakmile... celý příspěvek > |  | Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?, 30.8.2019  S tema teplotama je to tezko rict. Kdyz palim kvas, tak mi palenka zacina tect pri teplote okolo 81-82 stupnich. A to tece v rozmezi 80-85 %. Na 83 stupnich bych z toho sudu vymackal prdlajs... Jinymi soovy by tam toho jeste hodne zustalo. Teoreticky... celý příspěvek > |  | Míchat lutr při 2D?, 28.8.2019 Snazim se pochopit duvod vaseho dotazu a odpovim vam otazkou. Michate vodu v hrnci, nebo rychlovarne konvici, kdyz ji chcete privest k varu? |  |
|  | Destilační přístroj, 28.8.2019  Ono nejde ani tak o methyl, ale o alkoholy, ktere se odparuji pri nizsich teplotach. Napriklad ethylacetat, npropanol a podobne - smrdi po redidlech, nebo jako odlakovac na nehty. Dokud takto palenka smrdi, tak davat pryc. Na 50 litrech kvasu je to... celý příspěvek > |  | Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?, 27.8.2019 Měl jsem v začátcích podobný problém. Tekla vysokoprocentní pálenka, chvilku, pak ale jen kapala dlouho i 4 hodiny... zapojte reflux do zvláštního okruhu. Pustte do neho vodu tak, aby to chladilo o 3-4 stupně cca na 82 stupňů. To donutí sud přitopit... celý příspěvek > |  | Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?, 27.8.2019 Zdravím a omlouvám se za více než pozdní odpověď, dlouho jsem tu nebyl. Lítsal jsem okolo včel a pod stromy s ovocem, u bylinek a podobně... Nicméně se pokusím na Vaše dotazy odpovědět.
Co se týče destilace, destiluji jen jednou. Níže je popsán... celý příspěvek > |  | Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?, 27.8.2019 Po ročním používání polské destilační kolony musím dospět k závěru, že to mají dobře vymyšleno. Pokusím se zde detailně popsat roční testování polské dvouplášťové kolony o objemu 50 litrů se 6 chladícími prsty v horní části kolony a dvěma odkalovači,... celý příspěvek > |  | Melounovice, 10.8.2019 Souhlasim, je to skoda vynalozene energie. Take jsem zkousel vsechno mozne. Melouny, banany, pomerance, mandarinky, ananas... U vseho byl jediny spokojeny konzument vylevka u drezu... Jedine, co z exotickeho ovoce stoji za to jsou snad jen datle. Ale... celý příspěvek > |  |
 |
|