 |
Autokláv Wein na sterilizáciu konzerv/ plechoviek, 22.3.2021 Z ciech od nejakych rusov, mam tu dat aj web link? |
 |
Sůl v naloženém mase na uzení, 1.2.2021 Preco nemoze maso namoknut? Topim v kotline z boku a absolutne v tom nie je problem. Pri klobasach je to dokonca ziaduce aby crevo neprischlo hned. Drevo len tvrde a vysledny produkt je vonavy bez pachute
|
 |
|
 |
Autokláv Wein na sterilizáciu konzerv/ plechoviek, 17.1.2021  Pasteta z peceneho masa z diviaka a zo skvariek v plechovkach :) |
 |
Autokláv Wein na sterilizáciu konzerv/ plechoviek, 5.1.2021 Nejaky recept? Plechovky si neskusal?? Ake casy pri akych teplotach sa osvedcili? |
 |
Autokláv Wein na sterilizáciu konzerv/ plechoviek, 5.1.2021 Neviem ci je mozne zrovnavat tento autoklav a zavarovaci hrniec, kedze funkcie ktore popisujete su charakteristicke pre profi masiny za podstatne ine peniaze.
Doplnkovy zdroj tepla je mozne domontovat spiralou s termostatom ale automatika s... celý příspěvek > |
 |
Jak poznat hotový hruskovy kvas, 20.12.2020 Na začiatku pri pomleti pridávam enzym, vitamíny na kvas a kyselinu citrónovú 100g/ 100l kvasu a vodu na vytlačenie vzduchu, po dvoch dňoch pridam chladnomilne kvasinky a 2kg cukru rozpusteného vo vode. Kvas zmeriam refraktometrom a po týždni... celý příspěvek > |
 |
Autokláv Wein na sterilizáciu konzerv/ plechoviek, 20.12.2020  Prikladám foto |
 |
Palenka z vína, 8.1.2020 kolko gramov morusoveho dreva na kolko litrov destilatu davate? |
 |
Destilat z duly (kdoule), 16.11.2019 Roky to robím takto:
Zmeliem duly a jablká podľa možnosti v pomere 2:1 alebo 1:1 alebo 1:2 podľa úrody.Mlyncek mi urobí z ovocia dreň.
Zmes je dosť suchá čiže najprv naplním polovicu suda max2/3 objemu a dolievam dosť vody, keďže vzduch medzi... celý příspěvek > |
 |
Marhulovy kvas je moc husty, 12.9.2019 Hustota kvasu by nemala robit problem s prekvasenim. Ak vies ako husty je kvas z duly/kdoule a suchy kde musis doliat vodu na vytlacenie vzduchu, tak toto je podla mna husty kvas a prekvasi uplne bez problemov s enzymom a kvasinkami.
|
 |
|
 |
Marhulovy kvas je moc husty, 11.9.2019 Ako zakladali kvas? Davali enzym? Kvasinky?
Na take veci je dobre sa opytat zvlast pri citlivych kvasoch.
Co jr to husty kvas? Urcite by nemal byt ako voda :)
Mozno rozkvas s kvasinkami esteraz cast kvasu a daj este do celeho objemu cca... celý příspěvek > |
 |
Malinovice, Banánovice, Melounovice, 7.6.2019 p.Slosar, kolko malin do akeho objemu alkoholu je treba namacerovat a po aku dobu?dakujem |
 |
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni, 30.5.2019 K riedeniu praveze vobec nedoslo, tiez som nazoru ze nieco je asi aj v chladici, rozmyslal som ze cez to prezeniem octovy roztok ktory by bol koncentrovanejsi a necham to nejaky den a nasledne preplachnem vodou.
Rok 2018 bol na kvalitu ovocia... celý příspěvek > |
 |
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty, 30.5.2019 Zdravim, trosku som experimentoval a skusal som v dubovom vypalenom sude odlozit vinovicu a hroznovicu z odstopkovaneho pomleteho celeho hrozna (nie z vyliskov).
Taktiez som skusal aj pridat rozne triesky do skla.
Bolo to pitelne a aj... celý příspěvek > |
 |
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni, 26.5.2019 K dnesnemu dnu s odstupom casu pripajam poznatok:
Slivovicu som nechal odlezat v hrnci a premiesaval som ju kazde 2-3 dni. Casom sa zacal mierne biely zakal uusadzovat vo forme zrazenin.
Dodatocne som to pustil cez vinarsky 6doskovy filter a... celý příspěvek > |
 |