Co to udělá s pověstí všech destilátů z ČR - když jejich etalon chutná takto - si můžem jen domýšlet.
s povesťou českých destilátov to neurobí absolútne nič. tiež myslím, že nie je stanovený žiadny chuťový štandard. to čo popisuje p. Rafael je úplne nezmyselný príklad, lebo tam išlo o napodobeninu a tu ide o povedzme originálnu receptúru, ktorá má nezameniteľnú, špecifickú chuť. ta chuť môže byť kľudne hnusná, ide o to, aby dokázali presvedčiť spotrebiteľa, že toto je to pravé orechové. nikde nie je napísané, že chuť slivovice od jelínka, žufánka a pod. je to pravé orechové :)
minule som čítal o pistáciách. sú preto také drahé, lebo sa údajne pestujú neviem kde a nikde inde a dokonca, že je tam striedavá rodivosť stromov a neskoro vstupujú do rodivosti. arašidy, vlaššké orechy sú lacnejšie a pri tom mi môžu chutiť viac. už viac príkladov vám neviem dať, vy ma nechcete chápať :D