Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?
|
|
|
|
|
|
|
host - 139.99 (?) 10.2.2017 16:40, zobrazeno: 37325x
Citace:
„Nemáme vlastní sady, ale potřebné převážně divoké a volně rostoucí ovoce, které roste podél lesů a polí všude kolem nás, vykupujeme od nasmlouvaných sběračů, se kterými spolupracujeme již řadu let,“ vysvětluje Jan Kleiner, zakladatel a majitel Distillery Kleiner. Palírna se zaměřuje výhradně na jednoodrůdové destiláty, k jejím tradičním produktům patří například pálenka ze švestky kulatky (Silver Plum) nebo špendlíku divokého (Wild Pin). Ovoce se nejprve odpeckuje, zpět do kvasu se přidává jen zhruba 1–2 % rozdrcených pecek. Fermentace probíhá v 1000l nádobách, a to dlouhých 9 měsíců. Následuje destilace na trojstupňové rektifikační koloně, poté se destilát nalije do speciálních kameninových nádob, do nichž se dříve ukládalo víno. V těch pálenka odpočívá minimálně tři roky, teprve pak se stáčí. „Od sklizně ovoce až po finální ovocný destilát tedy uplyne minimálně 1365 dnů,“ shrnuje Jan Kleiner.
Kleiner Silver Plum 0.7L 43% - 1 490,00 Kč
*
*
Ovocná pálenka od českého výrobce Kleiner. Varianta Wild Pin (divoký špendlík) byla na trh uvedena v říjnu roku 2015.
Wild Pin byla fermentována včetně pecek po dobu 270 dní. Poté byla uložena v kameninových nádobách na 3 roky do sklepení, kde pěkně uzrála.
Kleiner Wild Pin 0,7 l 43% - 1 470, 00 Kč
*
Co si o tom myslíte?
Rafael.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 10.2.2017 23:59
Základní ekonomické pravidlo zní: Vyráběj si co chceš, ale koukej to snadno prodat. Prodávat sedmičku 43% ního destilátu za deklarovanou cenu 1470 Kč vidím jako problém. Prostě nemají šanci a brzy zkrachují, pokud ovšem nemají novou technologii výroby ovocných destilátů, ta by jim určitou možnost dávala. Ta především spočívá ve vyšších výtěžcích a vyšší kvalitě. Existuje. slosar-petr@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.38 (?), 11.2.2017 7:44
Dobrý den Bunny. Naprosto s vámi souhlasím. Psát předem o krachu je dle mého stejné, jako nás kdysi učili, že kapitalismus nesporně brzy zanikne sám od sebe. Stanislaw
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 139.99 (?), 11.2.2017 8:30
Vám nepřijdou divné ty švestky kulatky a divoké špendlíky. Divoce rostoucí...
Co to je?
Prachobyčejné myrobalány. A ty kulatky? Rád bych věřil, že mají na mysli durancie a ne zas nějaké modré myrobalány.
Kdo by si taky koupil za takový peníz destilát z tak podřádné suroviny?
Tak se to nazve tak nějak vznešeněji a zavádějicně...
Dále se na jedné straně chlubí odpeckováním, na druhé ponecháním pecek.
A úplná pecka je ta doba kvašení, devět měsíců. Něčím takovým se chlubit je úplně nad moje chápaní.
A pokud se někdo prezentuje takovými nesmysly a polopravdami, tak bych si u něho nekoupil ani sifon.
Koho to zajímá, tak nějaké čtení o Kleinerovi je např. tady.
Rafael.
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.150 (?), 11.2.2017 11:57
Není to zajímavý marketing, je to promyšlená manipulace.Cena a kvalitní obal a hlavně destiláty z "divoce rostoucích druhů ovoce" odpozorovány z Tyrolska, ostatní nějak "skoulíme", vždyť jsme k tomu "přičuchli" v pěstitelské pálenici.Teď jen nějakého "novináře", dostat se na - Novinky-a můžeme se smát a plácat po zádech.
K čemu vlastní sady, jak Žufánek, Jelínek a další.
Jan z pod Javorového
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|