Jedine co pomuze, je aktivni uhli. Nasypat, zamichat, nechat den v klidu, pak precedit pres kafefiltr. Nevyhoda je, ze sebere i vuni kalvadosu. Pak dokoupit jablecnou esensi a dolit . Vhodnejsi bude nechat pro nechtene navstevy
Copak gumozápach... ale ty jedy z takové hadice at už gumové nebo dokonce z měkčené PVC zahrádkářské hadice-taková ta světle zelená průhledná... hmmm...to bude "dobrůtka"
Jedine co pomuze, je aktivni uhli. Nasypat, zamichat, nechat den v klidu, pak precedit pres kafefiltr. Nevyhoda je, ze sebere i vuni kalvadosu. Pak dokoupit jablecnou esensi a dolit . Vhodnejsi bude nechat pro nechtene navstevy
O tenzometrickém snímači teploty jsem věru nikdy nic neslyšel, nicméně tenzometrické váhy jsou v chem. průmyslu celkém běžné. Určitě ho zaizolujte. slosar-petr@seznam.cz
Mám "problém" na rektifikační koloně mě vytéká slivovice 92%...
Kolona a teplota a lihovitost je řízena refluxním tokem a částečně regulací výkonu a teploty vytápění.Hladina refluxu v malém zásobníčku lze sledovat skleněným okem a v přímé závisloti teploty refluxní hlavy celý "střed" rektifikace nastavit na idelání teplotu 78C, která po vytvoření rektifikační rovnováhy v náplnovém slouci s X teoretickými patry drží pořád na 78C.
Foto rektifikačního sloupce, celé zařízení je mobilní a do minut snadno rozebiratelné a tudíž je nahoře provizorně ukotveno k dřevěnému trámku proti nažádoucímu výkyvu.
Detail oka refluxní hladiny kde je vidět i hladina refluxu, která je důležitá pro velmi jemnou regulaci vypouštěcím ventilem hotového destilátu, nejlépe použít drahý jehlový ventil... kulový ventil chce velmi šikovné ručičky... neb rexluxní poměr nesmí být prudce měněn v neprospěch zpětného toku do těla kolony, jinak následuje rychlý vzestup teploty v rektifikační hlavě a nežádoucí výševroucí látky...