Gigantické ořechy - odrůda?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 45.252 (?), 18.10.2015 22:59
To je musím ale napřed usušit, jádra zvlášt a skořápky zvlášt, jinak v teple plesniví, když se nevylouskají. Skořápky jsou za syrova hodně těžké. Vím, jde vám o výpočet poměru jádra a skořápky, ale to se určitě v té tabulce uvádí po usušení.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.60 (?), 22.5.2023 10:20
dobrý den
máme úplně stejně velké ořechy sázela je ještě moje babička asi tak před 50 nebo 60 lety a pořád rodí sice už mín tyto chutné ořechy a tak by mě také zajímalo jaká to je odrůda
byla bych moc ráda pokud byste něco zjistili o této odrůdě protože jsem ji
nikde nesehnala
děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 43.147 (?), 22.5.2023 10:33
O které odrůdě? "Velké ořechy" není odrůda, to je vlastnost. Před 50 lety vlastnost náhodného semenáče.
Nemluvě o tom, že se opět jedná o chabý pokus o oživení 8 let staré diskuze.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 96.60 (?), 24.5.2023 10:05
myslela sem ořechy co mel ve svém příspěvku pan Standa měl tam i fotografii a já sem na to narazila až teď tyto ořechy se vyskytovaly v hodně zahradách mely silnou skořápku ale dali se pěkně rozlousknout měly jádro 2x větší než ostatní ořechy a v žádném zahradnictví jsem je nenašla tak sem si myslela jestli se od té doby něco neobjevilo asi tak a vidím že ne
bylo tam psáno že diskuse není uzavřená takže nic neobnovuji
zeptám se na jiném bloku
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 189.109 (?), 24.5.2023 10:51
Jak bylo napsáno - v minulosti nebyly sázené roubované odrůdy, vždy šlo o semenáč, a plody měl takové, jak se zrovna povedl. Podle fotky plodu 50 let starého ořešáku se žádné odrůdy nedopátráte, velikost a tvar je jen vlastnost semenáče. V zahradnictví si můžete koupit roubované odrůdy ořešáků, jejich vlastnosti (velikost, chuť, luštitelnost) jsou jasně definované. To vám nestačí?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.204 (?), 27.7.2023 16:50
Zdravím a přidávám se k diskuzi. Také jsme měli takový ořešák na zahradě. Bohužel jsme ho museli odstranit, ale ráda bych ho opět vysadila. Nevím, o jakou odrůdu se jedná, ale ořechy měl luxusní. Nevíte někdo, kde by se dal sehnat? Děkuji za odpověď.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.250 (?), 31.1.2024 18:56
Jsem rád, že jste diskuzi obnovila. Zajímám se o velké ořechy. Můžu Vás poprosit o email.
Děkuji
Honza
|
|
 |
|
 |
|
|
 |