Obyčejný rýč vs. Fiskars

host - 175.210 (?)
19.2.2012 12:27

Co se týče plečky, tak neni to ta co je s červeným kolečkem, doporučuji znovu prohlédnout. Navíc ta vaše má dvě vady, a to, kolečko neni original, chybí jedna radlička. Rypák je dobrá věc, ale jen na řepu a křenovou zeleninu. Něco podobného by si měli vymyslet producenti vzrostlejších stromků, aby nemuseli mordovat kus plechu na násadě a lámat násady. S tím čtyřhrotým kypřičem, bych opravdu nechtěl kypřit, produktivita téměř u nuly. Jinak je vidět, že si nářadí moc nevážíte.

Jiří

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 175.210 (?), 19.2.2012 12:27

Co se týče plečky, tak neni to ta co je s červeným kolečkem, doporučuji znovu prohlédnout. Navíc ta vaše má dvě vady, a to, kolečko neni original, chybí jedna radlička. Rypák je dobrá věc, ale jen na řepu a křenovou zeleninu. Něco podobného by si měli vymyslet producenti vzrostlejších stromků, aby nemuseli mordovat kus plechu na násadě a lámat násady. S tím čtyřhrotým kypřičem, bych opravdu nechtěl kypřit, produktivita téměř u nuly. Jinak je vidět, že si nářadí moc nevážíte.

Jiří

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 18.2.2012 9:28

Již jednou jsem tady vznášel dotaz kolik ta dvojka-trojka plech na tom Fiskarsu váží?

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3299) - 5.149 (?), 18.2.2012 11:14

Jen jsem zapomněl u snímků napsat, že je to má reakce na pro mne velmi důležité sdělení p. Stefanose o rýčích Fiskars z této diskuze ze dne 30.1.2012 o tom, že rýče Fiskars praskají ve svaru. Svar praskne jen v tom případě, že je špatně provedený nebo špatně spočítaný. Jinak se omlouvám, že pořád ještě na tomto vlákně diskutuji.

Mr Big

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 239.98 (?), 18.2.2012 20:51

Rýč váží přesně 2 kg (osobní digiváha se stupnicí 100 g). Josef.

Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 181.66 (?), 26.3.2012 11:34

Vážení zahradkáři, do Mountfieldu nechodím nakupovat, ale dnes jsem se tam byla podívat. Mají tak AKCI na rýče, lopaty, vidle a drobné nářadí za 1/3 ceny. Akce je ode dneška snad do 4.4. 2012. Cena rýčů je asi od 300 Kč. Když je nebudou mít, tak vám je objednají. V krámě nemají ani jeden vzorek a tak bych potřebovala poradit. Do teď jsem používala obyčejný rovný rýč. Zem mám dost tvrdou jílovou. Poraďte mi prosím jaký si mám objednat. Nevím jestli to nesmažou, ale myslím si, že tato informace může zajímat i ostatní. Před vám děkuji za rady a názory.

ladaadal - (7) - 97.58 (?), 26.3.2012 11:50

Tak já se přidám taky. 10 let jsem používal obyč rýč a tvrdil, že Fiskars je jen předraženej, ale jinak na prd. Zrovna tak sekera.

Před cca 15 lety jsem dostal sekeru a ejhle. Ono se s tím vážně dělá o 90% líp. Další rok jsem kupoval rýč a dnes po 14ti letech ho mám pořád. Bez jediného problému a hlavně - mnohem snažší práce. V současné době už mám několikaleté hrábě, hrábě na listí, štípací velkou sekeru a malou na lajšpánky. Nemusím mít všechno, ale nářadí, které potřebuje sádlo je stokrát lepší od Fiskarsu - nesouvisí to jen s ergonomií, ale s celkovým vyvážením, posuny těžiště, celkovou váhou, brusnými úhly a fůrou dalších faktorů. Prostě je to špička. S Trabantem taky dojedete k Baltu jako v Mercedesu, ale přesto se Mercedesem pojede líp.

včelař - (14) - 175.210 (?), 29.3.2012 18:14

Prosil bych přispěvatele ladaadala, aby vysvětlil a přiblížil pojmy: brusný úhel a fůru dalších faktorů.

Jiří

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 26.3.2012 12:43

Tak jsem se nechal (hlavně cenou 300,-) ukecat na ten lopatorýč Fiskars. Původně jsem šel pro očkovací nůž (125,-) a nakonec zakoupil rýč ale s pevnou rukojetí. V sobotu nezávisle na tom jsem si u přítele píchl nastavitelným Fiskarsem párkrát do země a na nějaké hodnocení je tudíž velmi brzy, navíc když tam měl lehčí sypkou zeminu. Využití vidím spíše ve "všeobecném" použití rýč-lopata např při sázení stromků a jiných plodin. Na rytí mám "prvorepublikový" rýč s tenkou čepelí a tak v budoucnu mohu porovnávat. Ještě se chystám na zavírací pilku, možná na nějakou malou sekyrku pro štípání polínek jednou za rok do udírny.

host - 245.29 (?), 26.3.2012 18:38

Tak jsem taky šel pro ten rýč a jako psala Pani Bohuna jsou jenom na objednávku.Tak snad je dodaji a pak se uvidí.Vzal jsem ten se špičkou.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 242.167 (?), 26.3.2012 21:04
V Mikulově měli a mají od každého typu nabízeného nářadí jeden kousek na ukázku a na osahání.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz