Obyčejný rýč vs. Fiskars
|
|
|
|
host - 175.210 (?) 19.2.2012 12:27
Co se týče plečky, tak neni to ta co je s červeným kolečkem, doporučuji znovu prohlédnout. Navíc ta vaše má dvě vady, a to, kolečko neni original, chybí jedna radlička. Rypák je dobrá věc, ale jen na řepu a křenovou zeleninu. Něco podobného by si měli vymyslet producenti vzrostlejších stromků, aby nemuseli mordovat kus plechu na násadě a lámat násady. S tím čtyřhrotým kypřičem, bych opravdu nechtěl kypřit, produktivita téměř u nuly. Jinak je vidět, že si nářadí moc nevážíte.
Jiří
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 175.210 (?), 19.2.2012 12:27
Co se týče plečky, tak neni to ta co je s červeným kolečkem, doporučuji znovu prohlédnout. Navíc ta vaše má dvě vady, a to, kolečko neni original, chybí jedna radlička. Rypák je dobrá věc, ale jen na řepu a křenovou zeleninu. Něco podobného by si měli vymyslet producenti vzrostlejších stromků, aby nemuseli mordovat kus plechu na násadě a lámat násady. S tím čtyřhrotým kypřičem, bych opravdu nechtěl kypřit, produktivita téměř u nuly. Jinak je vidět, že si nářadí moc nevážíte.
Jiří
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 18.2.2012 11:14
Jen jsem zapomněl u snímků napsat, že je to má reakce na pro mne velmi důležité sdělení p. Stefanose o rýčích Fiskars z této diskuze ze dne 30.1.2012 o tom, že rýče Fiskars praskají ve svaru. Svar praskne jen v tom případě, že je špatně provedený nebo špatně spočítaný. Jinak se omlouvám, že pořád ještě na tomto vlákně diskutuji.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ladaadal - (7) - 97.58 (?), 26.3.2012 11:50
Tak já se přidám taky. 10 let jsem používal obyč rýč a tvrdil, že Fiskars je jen předraženej, ale jinak na prd. Zrovna tak sekera.
Před cca 15 lety jsem dostal sekeru a ejhle. Ono se s tím vážně dělá o 90% líp. Další rok jsem kupoval rýč a dnes po 14ti letech ho mám pořád. Bez jediného problému a hlavně - mnohem snažší práce. V současné době už mám několikaleté hrábě, hrábě na listí, štípací velkou sekeru a malou na lajšpánky. Nemusím mít všechno, ale nářadí, které potřebuje sádlo je stokrát lepší od Fiskarsu - nesouvisí to jen s ergonomií, ale s celkovým vyvážením, posuny těžiště, celkovou váhou, brusnými úhly a fůrou dalších faktorů. Prostě je to špička. S Trabantem taky dojedete k Baltu jako v Mercedesu, ale přesto se Mercedesem pojede líp.
|
|
|
|
|
|
|
včelař - (14) - 175.210 (?), 29.3.2012 18:14
Prosil bych přispěvatele ladaadala, aby vysvětlil a přiblížil pojmy: brusný úhel a fůru dalších faktorů.
Jiří
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.29 (?), 26.3.2012 18:38
Tak jsem taky šel pro ten rýč a jako psala Pani Bohuna jsou jenom na objednávku.Tak snad je dodaji a pak se uvidí.Vzal jsem ten se špičkou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|