Jakou sekeru - prosím o radu

host - 72.149 (?)
19.12.2013 15:20

Celá odchylka vznikla touto větou:

"Finsko je sice severská země, ale ocel dováží..."

Tady skutečně snad nešlo o to, jestli je to ocel taková, nebo maková, ale ža byla vyrobena ve finsku. Je ale přece úplně jedno, jesli zpracovává dovezené, nebo vlastní suroviny. Důležité je, že to umí zpracovat. To samé bude i v případě výroby těch fiskars seker, nožů, nůžek a p. Pokud manžel té paní zatoužil po sekyře od Fiskars, pak je potřeba poradit, aby na pár polínek nekoupila štípací 2,5kg, nebo naopak nějakopu trampskou, když by potřeboval velkou štípací. Já ji mám také(2,4 kg) ale moc ji nevužiji. Z toho co štípu tak cca ve 30%.

FO

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 14.199 (?), 19.12.2013 6:51

Tak ten kdo někdy nějakou nerez držel v ruce, tak pozná, že by to nerez mohla být. Jinak nechápu smysl toho dokazování a ověřování? Proč by to Wimpi dělal a k čemu by nám to bylo.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 19.12.2013 9:21

Pan PP má pravdu, dokazování, které žádáte pane 144.188 nemá v tomto diskusním tématu žádný opodstatněný smysl. O existenci nerezové oceli třídy EN 1.4571 na obrázku prosím nepochybujte a o její nadstandardní odolnosti kyselinám rovněž. Budete-li však neústupný, důkazy (s nechutí) předložím. 

host - 189.100 (?), 19.12.2013 12:28

Messrs PP a Wimpi, nikdo nepozná jaké vlastnosti má jakákoliv ocel, tím, že ji vezme do ruky, nepozná to ani člvěk, který má mimořádně vyvinutý cit v rukou. Kdo průběžně pročítá různá témata, tak ví, že už někdo prohlašoval jistou ocel za nerez, ale byla to jen reznoucí šunka, proto ta nedůvěra k takovým informacím. Považuji za správné, že když se něco nakousne, tak se to dokousne. Mr PP, pravdu nemá, chce jen lehce rozčeřit poklidnou hladinu tohoto tématu a pozvednot vnímavé čtenáře ze židle.

host - 72.149 (?), 19.12.2013 12:59

Tady přece šlo o to, jestli se ve finsku vyrábí ocel. To je na tom kousku vidět. Kdyby šlo o to, jaká to je ocel, pak by jistě byla na snímku třída oceli. Nechápu proč diskuse o sekeře pod vánoční stromek končí u dokazování, jestli se jedná skutečně o nerezavějící ocel a ještě k tomu jestli je nebo není kyselinovzdorná. Už chybí jen jestli není náhodou náchylná na mezidentritickou chloridovou korozi.. Podle toho jistě tazatelka sekyru pro manžela vybírat nebude.

FO

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 19.12.2013 13:33

Přesně takovéhle reakce jsem čekal, jeden z pánů chce dokázat, že jsem vyfotil opravdu nerez ocel a že je kyselinovzdorná a druhý se zase diví, kam se až diskuse o sekerách dostala. Já se divím také, a divím se rovněž, že se mi nevěří, když napíšu, že to tak u nás v práci děláme. Proč bych si asi vymýšlel? Takže abych uspokojil nedůvěřivého pána 144.180, došel jsem do skladu pro tu pásovinu, ze které pochází ta inkriminovaná destička a nanafotil všechny nápisy na ní, vypálené laserovou popisovačkou - viz. příloha. A aby dotyčný nemusel pracně hledat pomocí vyhledávače vlastnosti té oceli, tak tady je ODKAZ. Doufám, že jsem tímto plně uspokojil požadavek a že téma finských oceláren může v klidu zaniknout.

PS: Podobných ocelových profilů máme skladem povícero, kdyby byl náhodou zájem.

host - 9.89 (?), 19.12.2013 14:55

Zase plácáte. Jednak na snímku destičky chybí jedno dvojčíslí, kdyby tam bylo celé onačení, tak by to bylo jiné kafe. A také jednak mi neni jasné, proč se odchylujete od rady na sekeru k nějakému nerezu. Jakou souvislost s tématem jste viděl?

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 19.12.2013 15:09

Pane.9.89 na odbočky se nedoporučuje reagovat, pokud to nepřináší návrat k tématu.

Nerez je na sekyrky nevhodný. Ostří sekyrky má být tvrdé a oko sekyrky pružné. Aby Fiskars mohl mít v celé hmotě stejnou jakost a tepelné zpracování, má klín krček obepnutý okem laminátu. Před 18 lety revoluční patent na zlevnění výroby ale nyní stále cena neodpovídá výrobním nákladům. Odpovídá poptávce vyšponované hore masivní reklamou.

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 19.12.2013 15:16

Ano pane 9.89, máte pravdu.

host - 72.149 (?), 19.12.2013 15:20

Celá odchylka vznikla touto větou:

"Finsko je sice severská země, ale ocel dováží..."

Tady skutečně snad nešlo o to, jestli je to ocel taková, nebo maková, ale ža byla vyrobena ve finsku. Je ale přece úplně jedno, jesli zpracovává dovezené, nebo vlastní suroviny. Důležité je, že to umí zpracovat. To samé bude i v případě výroby těch fiskars seker, nožů, nůžek a p. Pokud manžel té paní zatoužil po sekyře od Fiskars, pak je potřeba poradit, aby na pár polínek nekoupila štípací 2,5kg, nebo naopak nějakopu trampskou, když by potřeboval velkou štípací. Já ji mám také(2,4 kg) ale moc ji nevužiji. Z toho co štípu tak cca ve 30%.

FO

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 19.12.2013 14:06

Wimpi, i u nás se vyrábí železo a ocel, i když veškerou rudu musíme dovážet. Jde spíše o započtení vývozních a dovozních cel, nákladů na přepravu atd. do výrobní ceny produktu a cenovou politiku výrobce, marží obchodníků apod.

Co říkáte na toto: Štípací sekera Bahco LS-Merlin-W-GL? Není na metrové špalky a pařezy krásná?

S.

Bahco MERLIN
Bahco MERLIN
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky >