Jakou sekeru - prosím o radu

host - 11.158 (?) 
17.12.2013 20:45

Tiež mám Fiskars X 17 už viac než 12 rokov. Vtedy mali ešte iné značenie. kSekera slúži stále výborne. Pred dvomi rokmi som júpil takú istú teda teraz X 17. Je to dokonalý nástroj.  

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 205.111 (?), 18.12.2013 11:20

Osobně bych volil x25, popřípadě jmenovanou x17. Zaleží, jaký průměr špalku chcete štípat. Obecně pokud vám nevadí zvedat o něco těžší nástroj, tak větší sekera mi přijde univerzálnější. Jinak za zmínku stojí ještě klasický sekery - kované s dřevěným toporem, jako jsou Hultafors, Gransfors Bruks, Wetterlings, dobré sekery má taktéž Husqvarna - to jen pro inspiraci.

host - 96.2 (?), 18.12.2013 22:56

To jsou naprosto špúičkové sekery-byť jejich životnost v nešikovných rukách je jistě menší než plastové topůrko fiskarsky. HUsqvarna občas prodává perfektní sekyrky za přijatelnopu cenubodejť ne, když jim je vyrábí jedna z výše uvedených firem... :-) Není to přímo HQ ale tuším Gransfors, dříve byly i u HQ i od Wetterling a bylo možné najít vyražené logo výrobce..

host - 175.130 (?), 19.12.2013 17:02

Dobrý večer. Všechny příspěvky jsem si přečetl a také zareaguji. Sekery zanačky Fiskárs jsou velice dobré - co skvělé! Také mám dvě. Paní, pokud nechcete zklamat manžela, nechte ho aby si sám vybral sekeru co potřebuje, která mu bude vyhovovat. Jistě již dobře ví který typ bude zapotřebí na vaší zahradě. Neznám větší zklamání než když se pod stromečkem najde sekera určité značky, ale nebude odpovídat tomu k čemu by ji váš manžel chtěl používat. Je to jako bych já chtěl manželce koupit dejme tomu pletací dráty. 

Dále jsem za registroval příspěvek ohledně rukojeti seker a porovnání s umělohmotnou a dřevěnou násadou. Také rošku kovu a dělám řezbářské nástroje. Jsou různí zákazníci a ti až extrémně vyznávají dřevo a extrémně nesnášející umělou hmotu na různých nástrojích. Tech zákazníků není málo!  No a to je zřejmě jeden z důvodů proč jsou některé značky seker na dřevěném topůrku i když umělohmotné topůrko je téměř nesmrtelné.            Zdeněk

host - 171.236 (?), 21.12.2013 11:29

Těžší sekera v žádném případě nemůže být univerzálnější!!! Je pouze těžší a proto s ní jde rozseknot větší poleno.

host - 205.111 (?), 21.12.2013 13:11

Bylo to myšleno tak, že s velkou sekerou při troše šikovnosti rozštípnete menší poleno, ale datlovat s malou do velkýho jde o poznání hůř. Samozřejmě každá práce chce svůj nástroj, to platí i o sekerách.

host - 192.25 (?), 21.12.2013 16:15

Proto stále tvrdím, že na každou činnost, je nutné zvolit „správný“ nástroj. To znamená, že i k výrobě matroše na topení, nevystačíme s jediným.

host - 32.42 (?), 21.12.2013 10:59

Milá paní, žádáte nemožné!!! Takovým nástrojem pod stromečkem se dá překvapit!!!, ale ne uspokojit potřebu. Každý má jiné požadavky a představy. Manžel by si měl sekeru vybrat a koupit sám. V případě, že držíte kasu, mu to nebudete znepříjemňovat nevhodnými poznámkami o nákladovosti. Než si ji vybere, měl by se domluvit se známými, nebo kamarády co takové nástroje používají, na možnosti si ten jistý nástroj u nich vyzkoušet. Vlastní osahání je mnohem cennější a informativnější, než nějaké bláboly na netu a přihlouplé řeči prodavače. Samozřejmě ho k takovémuto zjišťování vhodnosti můžete přivést sama. Jako dárek pod stromeček mu kupte, v případě, že kouří, pár havan máčených v koňaku v parádní kazetě a když nekouří, tak třeba kravatu za šest tisíc. Nic tím nepokazíte a radost může být na obou stranách, o překvápku nemluvě.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz