Bruska na řetěz
|
|
|
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?) 15.10.2008 18:28
Několik důležitých informací při broušení řetězů a vlivů na samotné řezání, či obsluhu. Obr. jsou při použití pilníků, ale dosažené úhly musí být shodné i při použití brusky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.105 (?), 16.10.2008 19:47
Moc děkuji za instruktážní fota a obrázky, úpravu pro změnu čela zubu jsem si taky udělal a v pohodě nabrousím i nové řetězy Oregon řady X, kde je úhel 55 stupňů. Z vašich obrázků je patrné, že bruska opravdu slouží a nejen pro vaši potřebu-podle množství pilin na ní.B: V.
|
|
 |
|
 |
 |
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 103.201 (?), 16.10.2008 20:25
Jsem rád, že jste se ozval, neboť jsem tím sledoval pouze to, abych Vám odpověděl. Bruska opravdu slouží a ze začátku jsem počítal počet nabroušených řetězů, neboť jsem si myslel, že kotouč dlouho nevydrží, nebo třeba motor - chtěl jsem porovnat kolik vydrží kotouč nabrousit řetězů. Pro běžnou potřebu majitele pily -cca 20 m3 za rok, je jeden kotouč tak na více jak 20 let, podle toho, kolik je třeba běžně brousit na takové množství. Tak, ať to řeže :)).
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.105 (?), 16.10.2008 21:42
Taky jsem si myslel, že si budu brousit jen pro sebe, ale už za mnou chodí pět lidiček, jeden mi dokonce přinesl ukázat řetěz ze servisu HQ-děs a běs, modré zuby, každý jiný a jak jsem se dozvěděl tak po druhém nabroušení- a zbývalo do rysek na zubech cca 2 mm, takže po třetím broušení by šel rětízek do kytek.Než tohle, to si s tím pěkně pohraju a vím, že jsem si to brousil sám.B.V.
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 16.10.2008 22:40
Jako vždy je to o lidech, jen nechápu co s tím ten dotyčný vyvádí, že se mu povede ho takto odepsat. Dobrá občas se povede něco zkonit, ale pustit to ven, to už chce hodně odvahy a nebo opravdu hroší kůži. Udělat to servis někomu z vás, věřím, že by jste požadovali nový řetěz!
Radek
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|