Kysané zelí
|
|
 |
 |
bunny - Zlatý Zahrádkář (813) - 67.176 (?) 24.10.2019 15:28
keď sa to už niekde riešilo, tak sa ospravedlňujem, ale ako správne kvasiť kapustu v kameninovom sude? natlačiť a zaťažiť niečím, aby na vrchu bola vrstva vody a nechať kvasiť odkryté alebo urobiť to isté, dať tam vrchnák, dookola naliať vodu a nechať takto kvasiť? viem, že tam nemá mať prístup kyslík, čo teoreticky zabezpečí aj vrstva vody (šťavy), ktorá je na vrchu a ktorú pustí kapusta. ako dieťa si pamätám, že starí rodičia drevený sud zaťažili kamenom a len zakryli látkou. my sme to robili rovnako v kameninovom sude, výsledok bol dobrý. minulý rok ale kyslá kapusta bola síce chuťovo dobrá ale makká, tak hľadám príčinu. na internete sa názory rôznia. na trhu som sa pýtal predajcov kapusty a kameninových sudov a názory zase 50:50. utlačiť, drevenú dosku alebo niečo na vrch, zaťažiť kameňom. ale polovica tvrdí, že neprikrývať už vrchnákom, druhá že prikrývať. ako to robíte vy, resp. prečo je ten ktorý spôsob správny?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 34.58 (?), 4.10.2019 18:04, zobrazeno: 4955x
Prosím o radu: jakou sůl použít při nakládání zelí-s jodem nebo bez, kamennou nebo mořskou?Jiřina
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 243.181 (?), 4.10.2019 19:52
Neni nahodou vsechna sůl s jodem?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
bunny - Zlatý Zahrádkář (813) - 67.176 (?), 24.10.2019 15:28
keď sa to už niekde riešilo, tak sa ospravedlňujem, ale ako správne kvasiť kapustu v kameninovom sude? natlačiť a zaťažiť niečím, aby na vrchu bola vrstva vody a nechať kvasiť odkryté alebo urobiť to isté, dať tam vrchnák, dookola naliať vodu a nechať takto kvasiť? viem, že tam nemá mať prístup kyslík, čo teoreticky zabezpečí aj vrstva vody (šťavy), ktorá je na vrchu a ktorú pustí kapusta. ako dieťa si pamätám, že starí rodičia drevený sud zaťažili kamenom a len zakryli látkou. my sme to robili rovnako v kameninovom sude, výsledok bol dobrý. minulý rok ale kyslá kapusta bola síce chuťovo dobrá ale makká, tak hľadám príčinu. na internete sa názory rôznia. na trhu som sa pýtal predajcov kapusty a kameninových sudov a názory zase 50:50. utlačiť, drevenú dosku alebo niečo na vrch, zaťažiť kameňom. ale polovica tvrdí, že neprikrývať už vrchnákom, druhá že prikrývať. ako to robíte vy, resp. prečo je ten ktorý spôsob správny?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|