Kysané zelí



host - 143.78 (?)
5.11.2009 12:06

Ja chci jen pochvalit a doporučit všem toto zelí.Letos ho jdu dělat podruhé, protože to lonské ještě máme a velice všem chutná, tak do toho.     Pukowiec Roman

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 7.6 (?), 8.1.2010 23:29

U červeného zelí jód změní barvu. Doporučuje se dávat sůl bez jódu.

         
host - 143.78 (?), 5.11.2009 12:06

Ja chci jen pochvalit a doporučit všem toto zelí.Letos ho jdu dělat podruhé, protože to lonské ještě máme a velice všem chutná, tak do toho.     Pukowiec Roman

   
host - 81.141 (?), 29.11.2008 7:20

Kysané zelí změkne, pokuď místo podzimního zelí je nakrouhané letní zelí. To při nákupu už nakrouhaného zelí nepoznáte, Další možnou příčinou je velké množství soli. Se solí se musí na zelí velmi opatrně. J.K.

      
host - 91.21 (?), 29.11.2008 8:19

Mě pro změnu zelí zhořklo což se mi nikdy nestalo, Na kvašení jsem použil nádobu 20l od dobré vody nemůže to být tím?

         
host - 34.194 (?), 14.2.2009 1:10

Pokud ta nádoba je plastová tak se vůbec nedivím že Vám to zhořklo.Vy jste někdy viděl šlapat zelí do nějaké umělohmotné nádoby?Pokud nemáte čistý a vypařený porcelánový zelák nebo kameninovou nádobu tak si zelí namíchejte v nějaké čisté vaničce a natlačte do jakýchkoliv čistých sklenic s víčkem.Recept jak nakládám zelí máte popsaný na této stránce kterou jste určitě četl. 100% se to povede když budete dodržovat popsaná pravidla.I špatně umyté víčko může pokazit slenici jinak chutného zelí. Zatím jednu takovou sklenici jsem musel vyhodit.Jarda

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?), 29.11.2008 10:17

Myslím, že změklé zelí nebývá způsobeno přesolením. Taky věřím, že již nakrouhané se prodává pouze zimní zelí. Změknutí může způsobit nečistota, přítomnost jiných bakterií než mléčných a tedy jiný druh kvašení.

         
host - 209.58 (?), 22.12.2008 8:19

Dobrý den, neví někdo prosím čím to je že po vykvašení mi nálev v zelí zhoustl -  konzistence zhruba jako řidší bílek?  Před kvašením bylo zelí v kameňáku pod vodou (vymačkanou ze zelí), přikryté plátýnkem a zatížené dřevem a kamenem. Po vykvašení jakoby voda zmizela, zelí chuťově výborné, tvrdé ale v nálevu hustém jako když naložíte houby.

Honza Kašpar

            
host - 34.194 (?), 15.2.2009 23:25

Při nakládání je důležitá čistota nádob a kvalitní zelí.Nevím postup jak nakládáte kolik soli a td.Plátýnko dřevo a kámen které nejsou řádně vypařené mohou mít takové následky.Když nakládáte do soudků tak bych místo plátýnka dal buď celofán a na to to prkýnko i kámen vsunuté do mikrotenového sáčku. Další postup je silnější igelitový sáček naplněný vodou a řádně zavázaný.Tím se vytěsní vzduch a je to i zatížené.Jinak já dávám zelí do sklenic a mám po problémech.Jarda

   
host - 117.113 (?), 27.12.2008 13:57

Chtela jsem se zeptat jak dlouho se muze skladovat domaci kysane zeli? Mame doma zeli, ktere je stare asi rok a neco a nechutna zrovna nejlip, ale pry se zeli muze skladnovat az 2-3 roky.

      
host - 91.21 (?), 27.12.2008 14:29

Dobře naložené a uskladněné zelí v sudě či kameňáku by mělo vydržet do nového Ale dva roky?Mám ale ve sklenicích druhým rokem a je

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika