letos je budu dělat poprvé, vždycky to byla doména tchána, nicméně co si pamatuji tak se mu ještě nikdy nepovedly takže letos jdu na ně sám
narazil jsem na tento klasický recept, nějaké jiné tipy?
Okurky
Sůl
Kopr
Křen
Vinné a višňové listy
Umyjeme přerostlé okurky, listy, kopr a kořen křenu. Okurky propícháme, skládáme je do velikých sklenic (nebo kameninové nádoby) a prokládáme koprem, listy a kolečkama křenu. Koprem nešetřit! Zalijeme studeným nálevem - na 1l vody 4dkg soli – nálev musí být až po vrch, aby se k okurkám nedostal vzdušný kyslík. Necháme kvasit. Za 7 až 14 dnů by měly být již vykvašené – potřeba ochutnat – a je dobré je uskladnit do chladné a tmavé místnosti, aby se proces kvašení zastavil. Nejlépe přendat do jiných sklenic již bez nálevu.