Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 8.8.2012 15:10
Nebudu uchovávat pesto, ale jen polotovar. Bez oříšků proto, že je právě teď nemám, bez sýru protože se s ním pesto kazí. Obojí pro mne není problém přidat pře použitím.Mimochodem jsem už dnes v poledne ten polotovar dělal, ale musel jsem přidat pár vlašských ořechů abych to rozmixoval do přijatelné podoby.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
host - 186.158 (?), 8.8.2012 13:32
Souhlasím, mixovat v žádném případě. Nejlepší je nadrobno nakrájet keramickým nožem, pokud použijete mixér nebo klasický nůž bazalka zčerná. Já ji nakrájím nadrobno a dám do mrazáku, celkem se mi osvědčily takové ty pytlíky na zip. Dobře se z nich vytlačí vzduch a jsou skladnější než nějaké krabičky. Jitka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tamarar - Bronzový Zahrádkář (67) - 62.72 (?), 7.8.2012 19:56
Moje milovaná dělala pesto. Zkusím sehnat recept. Je to docela OK, ale strašně moc práce. Nenechala si do toho mluvit a drtila bazalku v keramickém hmoždíři, takže produktivita nevalná. I docela nákladné.
Vzpomínám, že jsem to před lety vyřešil operativně při likvidaci bazalek z truhlíku, otrhal, dal do krabičky a rychle zmrazil. Uchovala si kupodivu nejen chuť a vůni, ale i barvu. Na rajčata na rychlou večeři naprosto dostatečné.
Nakládání do oleje je při dnešních cenách oleje poněkud finančně náročná záležitost...
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 7.8.2012 21:13
Alde bayalkové pesto je jen bazalka, česnek, sůl, piniové oříšky, parmezán a olivový olej. Takže já si udělám takový polotovar.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 161.249 (?), 11.8.2012 22:02
já ji zmrazím, celé čerstvé listy do sáčku, až to zmrzne, tak to pomačkám a dám do dózy... a zpět do mražáku za zimu... už musím zase trhat :-)
|
|
|
|
|
|
|
|