Husqvarna 555, 562 XP

mirdoss - (30) - 123.40 (?)
5.12.2011 13:05
Odpísali mi z Husqvarny: dle našeho názoru nejsou na stránkách rozporuplné informace, protože model Husqvarna 560XP je dodávaný výrobcem jak s řetězem o rozteči.325, tak 3/8". Pro slovenský a český trh dováží naše polečnost tento model v provedení s roztečí řetězu.325, a vodící lištou 15" (38 cm). Délka vodící lišty pro tento model je výrobcem doporučena v rozsahu 33 - 51 cm, tedy 13 - 20", dle potřeby uživatel, přičemž u modelů s roztečí řetěz 3/8" s může tato délka pohybovat v rozmení 33 - 60 cm. Model 562 XP není do nabídky pro slovenský a český trh momentálně zařazen. Tento model má stejné technické vlastnosti jako 560 XP, liší se pouze v tom, že je dodáván pouze s roztečí řetězu 3/8", doporučená délka lišty je 38 - 71 cm, není vybaven nastavitelným olejovým čerpadlem pro mazání lišty a řetězu. V případě, že budet mít zájem o nákup modelu 560 XP, obraťte se prosím na autorizovaného prodejce výrobků Husqvarna, kde Vám poskytnou veškeré doplňující informace. Seznam autorizovaných prodejních míst je k dispozici na www.husqvarna.sk v sekci Vyhľadávač predajcov. Chcem sa spýtať ešte užívateľov či je to dobrá vec - to nastaviteľné olejové čerpadlo, veď ja neviem koľko treba nastaviť v praxi aby ako mazalo - tak optimálne, či to človeka nezdrzuje moc. Ďalej teda asi sa nedočkáme 562 modelu čo je škoda ale ešte počkáme uvidíme. :-)
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

jikok - (48) - 169.89 (?), 4.12.2011 15:27

jen na okraj a trochu mimo tema: na praci s rukama nahoře mám H-T435. Je to pilka jednoručka. A dělám s ní pořád víc a víc. 357XP se mi nechce na větvičky a vršky tahat, Dolmar už má dost, těsně před smrtí a Huska elektrická se hodí jen kolem domu. Prodejce na mne civěl jako puk, nevěřil tomu co chci,  pořád nechápal, že nechci pilku do těžby, že mi jsou kilowatty fuk a jde mi jen o váhu, protože se pilka nese v ruce jako nákupní taška. Prý se taková pilka prodává tak 1 do roka..Už ji beru i na odvětvování, probírku. Nejsem profík, takže nehoním nějaké normy, jde mi přece o pohodu...

host - 123.40 (?), 4.12.2011 16:18

Technické dáta 266 tky. Ale videl som aj odlišné údaje než je na uvedenej linke.

host - 156.239 (?), 4.12.2011 16:36

Když jsme odbočili, tak taky přidám něco, já to vyřešil Solem 643ip, kde jsem originál vysokou a těžkou lištu hodil do pryč a dal na ní PowerSharp 35cm, provedení pilky je sice slabší, ale servisně by měla být ok, výkon/váha (až na originál lištu) je paráda, jako doplněk k 560tce dobrý, ale hlavně jsem při lezení po stromech (jabloně) a řezu bez stability měl trochu s 560tkou bobky, aby mě neshodila s 643tkou se přecijen padá líp   Video

mirdoss - (30) - 123.40 (?), 5.12.2011 13:05
Odpísali mi z Husqvarny: dle našeho názoru nejsou na stránkách rozporuplné informace, protože model Husqvarna 560XP je dodávaný výrobcem jak s řetězem o rozteči.325, tak 3/8". Pro slovenský a český trh dováží naše polečnost tento model v provedení s roztečí řetězu.325, a vodící lištou 15" (38 cm). Délka vodící lišty pro tento model je výrobcem doporučena v rozsahu 33 - 51 cm, tedy 13 - 20", dle potřeby uživatel, přičemž u modelů s roztečí řetěz 3/8" s může tato délka pohybovat v rozmení 33 - 60 cm. Model 562 XP není do nabídky pro slovenský a český trh momentálně zařazen. Tento model má stejné technické vlastnosti jako 560 XP, liší se pouze v tom, že je dodáván pouze s roztečí řetězu 3/8", doporučená délka lišty je 38 - 71 cm, není vybaven nastavitelným olejovým čerpadlem pro mazání lišty a řetězu. V případě, že budet mít zájem o nákup modelu 560 XP, obraťte se prosím na autorizovaného prodejce výrobků Husqvarna, kde Vám poskytnou veškeré doplňující informace. Seznam autorizovaných prodejních míst je k dispozici na www.husqvarna.sk v sekci Vyhľadávač predajcov. Chcem sa spýtať ešte užívateľov či je to dobrá vec - to nastaviteľné olejové čerpadlo, veď ja neviem koľko treba nastaviť v praxi aby ako mazalo - tak optimálne, či to človeka nezdrzuje moc. Ďalej teda asi sa nedočkáme 562 modelu čo je škoda ale ešte počkáme uvidíme. :-)

host - 156.239 (?), 5.12.2011 15:34

Pro 123.40

Rozporuplné informace jsem spatřoval v jiném zařazení a užití pil na německých a třeba českých stránkách, kde 560 není zařazena jako profi výrobek do lesa, to už jsem zde psal a nechci se opakovat, stejně tak o tom řetězu, nevím co vám na tom není jasné. Jestli si dáte na pilu 3/8 nebo 325 řeznou soupravu je čistě vaše věc, je to stejné jako si přehodit na autě pneu z letních na zimní, přičemž uchycení lišty velké nebo malé by se dalo přirovnat k roztečím šroubů na discích. Pokud si pilu donesete z obchodu, budete na ní mít lištu 38cm, malé uchycení a 0,325" řetěz! Pokud se vám to nebude líbit, zajdete do obchodu vytáhnete z peněženky cca 1300Kč a koupíte řetězku, lištu a řetěz 3/8 a vyměníte! Kolo od škody 120 prostě nejde nasadit na fabiu a naopak, nesedí díry, stejné je to u 3/8 a 325 řezné soupravy, kde musí sedět rozteč řetězu a ozubené kolo spičky lišty a hnacího ústrojí a v neposlední řadě díry pro uchycení lišty.

Výrobcem může být doporučena lišta třímetrová, ale rád bych ji viděl někde v prodeji. Na malé uchycení jsem nenašel v prodeji ani na stránkách výrobce delší jak 50cm lištu pro 0,325 a 50,8cm pro 3/8. To, že 562ku neprodávají v ČR, to je "novina". S tím nastavitelným ol. čerpadlem je to totální nesmysl, 562 rozhodně nastavitelné čerpadlo má a nastavit se dá průtok 6-15ml/minutu. Rozdíly se už tady ve vlákně probíraly = 560vs.562 jiná řetězka, jiné uchycení lišty, jiný vzduchový filtr, jiný horní kryt a podle pana RadkaB i klikovka. Autorizovaný prodejce ani nevěděl co chci za pilu, když jsem přišel do obchodu s tím, že si chci koupit 560tku a to samé v servisu, už vidím, jak mě tam zahrnou informacema

K té vaší poslední otázce: 1) je to dobrá věc 2) když to nevíte, patrně to nebude pila určena pro vás 3) nezdržuje

Jarda11 - (3) - 213.5 (?), 5.12.2011 17:46

Zdravim, driv jsem se k netu nedostal.Podle me je 560 urcite lepsi nez 357,je to vazne divoch.Pred nejakou dobou jsem v lese narazil na pana ktery delal nekolik let v tezbe o 560 jsem mu vypravel a dohodli jsme se, ze az mi prijde, donesu mi ji ukazat.Ted v sobotu jsem mu ji ukazoval a kdyz ji zkousel, byl z ni nadseny.Rikal ze tohle vubec necekal, ze je to delo.Pry jestli bude i kvalitove dobra a vydrzi nekolik let, tak da stihlu hodne zabrat.On sam vlastni 372 a i stihlku, ale to nevim jakou.Jinak jeste dalsi poznatky krz startovani, jak uz jsem rikal studena chyta bezvadne, tepla taky, ale kdyz se startuje bud hned, nebo tak 10 minut po vypnuti.Pokavad se startuje zhruba po 4 minutach, musi se trikrat zatahnout.Ja si ji hned nechal osadit delsi listou, protoze ta 38 mi prijde kratka.

Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 5.12.2011 20:41

Tak tohle se moc pěkně čte.Škoda že mě ji do práce nikdo nepřinese.
Jen to startování mě zatím hlava nebere. Stáhl jsem si manuál a tam mě dostalo štelování pily. Cituji: "Zvyšte otáčky motoru naplno a proveďte několik řezů do silného kmene (3-5 min.).

Aby se karburátor sám seřídil, musí pila běžet (8000 - 12000 ot./min.) po celou dobu." Tím asi chtějí říct, abych z kapsy vyhodil svůj šroubováček.A to mě taky hlava nebere. Už to vážně dělám moc dlouho

Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 6.12.2011 22:44

Ještě bych se chtěl zeptat Jardy. Jakou lištu jste si na to nechal dát?

Já ještě přemýšlím, že bych na to nechal dát kromě větší lišty i 3/8". To bude asi za příplatek.

host - 17.238 (?), 7.12.2011 17:32
Nechal jsem tam dát 45 lišt u.Řetěz je 325.Mě zase zajímá to serizeni o kterem pisete.Jestli to vazne funguje?To slysim poprve.

Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 7.12.2011 20:16

Tak to já si nechám dát max. 40 lištu. No to seřízení jsem vytáhl z manuálu. Zatím nevím jak to bude fungovat. Dám to sem teda celý.

AutoTune

Pokud je motor vybaven funkcí AutoTune, neprovádí se ruční seřízení jehel karburátoru H a L a T-šroubu. Obě jehly a T-šroub byly odstraněny. AutoTune je funkce, která nastavuje karburátor elektronicky a zajišťuje trvale optimální seřízení.

Funkce

• Karburátor ovládá otáčky motoru pomocí škrticí klapky.
Vzduch a palivo se mísí v karburátoru. Poměr vzduch/palivo ve směsi je nastavitelný.

• Automatické seřízení karburátoru znamená, že motor se přizpůsobí místním podmínkám, např. podnebí,nadmořské výšce, benzínu a typu oleje pro dvoudobé motory. Tato činnost je řízena funkcí AutoTune.

Seřízení motoru

Následující kroky je potřeba provést při prvním spuštění řetězové pily nebo při změně vnějších podmínek (palivo,nadmořská výška, vzduchový filtr a podobně): Nastartujte motor. Zvyšte otáčky motoru naplno a proveďte několik řezů do silného kmene (3-5 min.).

Aby se karburátor sám seřídil, musí pila běžet (8 000 - 12 000 ot./min.) po celou dobu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz