Husqvarna 555, 562 XP

host - 156.239 (?)
4.12.2011 14:38

266tky si každý chválí, ale nikdo s nima nedělá také jednu doma mám, jede, ale po zahřátí se z ní čudí jak kdyby se pálila zevnitř, 2x byla v servisu, ale neví si s tím rady, prý je to olej na vejfuku, ale spíš mě to připadá, že je chudera minutu před smrtí. Pokud se nepletu, ta pila by měla vážit cca 6,3Kg, max. otáčky by měla mít na hodnotě 12 500 a výkon by měl činit 3,2KW (4,1) koně, pokud jsou někde nepřesnosti budu rád za opravení. Díky obsahu se mě s ní dělalo táké super a pokud to porovnám s novou 560 (už jsem 266 2 roky nedržel, tak vycházím z toho co si pamatuji) rozdíl výkonový tam je, ale ne nijak dramatický 266 mě šla do řezu také pěkně porovnávám na 38 lištách na 50 bych rozdíl třeba pozoroval lépe, váhový 1Kg navíc jde také poznat, citelný rozdíl je v rychlosti řezu a drastický rozdíl ve vibracích, řez otáčky a vibrace jsou úplně o něčem jiném.

Pro 266 bylo doporučené mazání 1:25 a servisák, který tuto pilu také vlastní mi tvrdil, že ty nové oleje mají 1:50 napsané jen na krabičce a že je potřeba mazat víc, že se zasírá o trochu víc svíčka, ale nezadřu pilu. Takže benzín vždy kvalitně promíchám s olejem a vždy raděj v poměru 1:50 malinko přidám oleje než naopak. Podle mě se tyto pily HQ povedly, co se týče řezání těžko budete hledat přemožitele Stiláky v řezu zadupete do země a s hranatým řetězem jim natrhnete kaudální dírky . Horší je to, jak pily HQ propagovala a nabízí. Kdy třeba v americe 560 není nabízena vůbec, jen 562, u nás není 562, ale jen 560 a navíc v nabídce HQ není zařazena do kolonky prof. výrobku do lesa, ale jen pro údržbu pozemku. Celé mě to připadne, jako, že Huska vydá nabušenou pilku, rozhodí různé provedení po světě  = 555,560,562 defakto identické pily a pak podle závad bude ladit mouchy, zatím to musím zaťukat o větších závadách nevím. 372XP je dost váhově jinde, když odvětvuju s 560, tak paráda ale pokud s ní máchám v úrovni prsou a výš, tak už jde taky cejtit, to bych s 372XP (365) nechtěl dělat

Pokud jde o to házení... někdy se nám ze dvora ozývá štěkání, tak až budete házet, tak víte kam...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jarda11 - (3) - 141.4 (?), 29.11.2011 6:10
Zdravím, minulý týden mi dorazila 560xpg.Zatím mužů napsat jen samé kladné poznatky.Dobře chytá, stim nemám jediný problém a do dřeva jde jak do másla.

host - 211.189 (?), 30.11.2011 20:56

Zdravím chlapy. Chtěl bych se zeptat tady Jardy nade mnou. Dosluhuje mě H357 xpg. Je ta 560 velkej skok dopředu nebo to vyjde na stejno? Díky..

host - 156.239 (?), 1.12.2011 3:22

Vím, že dotaz zněl na Jardu, jen doplním co se dá vyčíst z tabulek   při řezání slabších průměrů a měkého dřeva bude rozdíl minimální, ale 357 má max. krouťák položen docela nízko při 6600 ot.  560tka ho má při 8100 ot.  = při kácení, řezu na celou lištu a delší lištou už rozdíl bude patrnější. Další rozdíl bude v nástupu akcelerace, kde u 357 je reakce na plyn okamžitá a u 560 je to vyhnané do extrému (raketa). Větší výkon, větší krouťák, větší obsah, menší vibrace, podobná váha 5,5 vs.5,6Kg. Zkrátka bych řekl, že je o trošičku vylepšené vše, takže pak ve výsledku je poznat pokrok, čistě v řezu jak už jsem psal u těch menších průměrů ten rozdíl bude minimální, rychlost řetězu 21,4m/s vs. 21,3m/s něco napovídají.

odkaz na test

host - 211.189 (?), 1.12.2011 8:08

Tak samozřejmě nejenom na Jardu.  No tohle už je dost důvodů na to ji koupit. Mám ještě H575, ale čím jsem starší, tím je to s ní horší. Tahám ji za sebou jak kačera. Určitě bych radši H562, ale mě se zdá, že u nás se vůbec neprodává. V Rakousku stojí přes 29 tisíc a to je ranec.

host - 156.239 (?), 1.12.2011 10:46

562 se u nás neprodává, máte pravdu, doufám, že časem tomu bude jinak. Nevěšte hlavu jsou lidi co pily od Stihl a HQ na kšeft dováží většinou z USA kde je prodávají skoro zadarmo. Pokud chcete pilu ze zahraničí a bez záruky, pak nevidím důvod nekoupit za lacino nějakou takovou, rakouskem si nic nepomůžete. Menší nápověda, vyzkoušejte například bazos.

Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 2.12.2011 18:23

Po dvou letech mi pomalu, ale jistě umírá H357. Náhradní H575 za sebou tahám jak kačera vlivem stáří a tak jsem si, po bedlivém pročtení téhle diskuse a pátrání na youtube, zašel pro H560 xpg.

Jo ale to jsem netušil, že jsme pořád východní blok a tak jsem v pořadníku jak na Favorita v osmdesátým osmým. Přijede ze Švédska až 15.12.

Teď ale proč to píšu? Mám na místní znalce pár otázek. Jedete s ní na "325" nebo "3,8"? A další, jakou k tomu dávají řezací část, respective lištu, řetěz? Díky moc..

host - 156.239 (?), 2.12.2011 23:45

560XP (G) se dodává s 38cm lištou 1,5mm drážka 0,325" řetěz uchycení lišty malé.

562XP (G) se dodává s 50cm lištou 1,5mm drážka 3/8" řetěz uchycení lišty velké.

Ve výsledku to znamená to, že 560 lépe odvětvuje, ale delší jak 50cm lišty se díky malému uchycení budou shánět obtížně, není to pila na sekvoje

host - 123.40 (?), 4.12.2011 10:01
Zdravím - neviete kedy bude v predaji H 562 XP - zatial sú len 560tky - s.325 delením reťaze. Neviem sa rozhodnúť: z H 266 chcem prejsť na: 1. H 372 XP 2. H 365 3. H 560-2 Dosť ma predsa láka nová píla H 560 - 562, len či má teda aj citelne výkonovo naviac ako stará 266 tka. Neviem to posúdiť z novými pílami som nerobil. Chcem dostatočný výkon a zase nie moc ťažkú pílu. Tak to je dilema teraz :-)

Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 4.12.2011 10:43

S tím dilema jsme na tom stejně i když já už ji objednal. Nakonec rozhodlo to, že je to novinka a jsem na ni zvědavej. Všichni okolo mě mají Stihl a tak se jen modlím, aby jela jak má, protože bych musel poslouchat jejich kecy. Na druhou stranu, já bych se Stihlem do práce ani nevstával. A věřím, že je dobrej. To je věc názoru.

Měl jsem mimo x Husqvaren tři H 372xp a nechtěl bych ji i když je fantastická. Moje poslední byla H 357xpg, tři roky jela v podstatě jenom v mýtní těžbě, položil jsem s ní přes 11 tisíc kubíků. Vydělala při dnešních cenách okolo milionu. Zlatá pila. Jestli nová H 560 nepojede stejně, hodím ji po psovi a jdu na pracák.

host - 156.239 (?), 4.12.2011 14:38

266tky si každý chválí, ale nikdo s nima nedělá také jednu doma mám, jede, ale po zahřátí se z ní čudí jak kdyby se pálila zevnitř, 2x byla v servisu, ale neví si s tím rady, prý je to olej na vejfuku, ale spíš mě to připadá, že je chudera minutu před smrtí. Pokud se nepletu, ta pila by měla vážit cca 6,3Kg, max. otáčky by měla mít na hodnotě 12 500 a výkon by měl činit 3,2KW (4,1) koně, pokud jsou někde nepřesnosti budu rád za opravení. Díky obsahu se mě s ní dělalo táké super a pokud to porovnám s novou 560 (už jsem 266 2 roky nedržel, tak vycházím z toho co si pamatuji) rozdíl výkonový tam je, ale ne nijak dramatický 266 mě šla do řezu také pěkně porovnávám na 38 lištách na 50 bych rozdíl třeba pozoroval lépe, váhový 1Kg navíc jde také poznat, citelný rozdíl je v rychlosti řezu a drastický rozdíl ve vibracích, řez otáčky a vibrace jsou úplně o něčem jiném.

Pro 266 bylo doporučené mazání 1:25 a servisák, který tuto pilu také vlastní mi tvrdil, že ty nové oleje mají 1:50 napsané jen na krabičce a že je potřeba mazat víc, že se zasírá o trochu víc svíčka, ale nezadřu pilu. Takže benzín vždy kvalitně promíchám s olejem a vždy raděj v poměru 1:50 malinko přidám oleje než naopak. Podle mě se tyto pily HQ povedly, co se týče řezání těžko budete hledat přemožitele Stiláky v řezu zadupete do země a s hranatým řetězem jim natrhnete kaudální dírky . Horší je to, jak pily HQ propagovala a nabízí. Kdy třeba v americe 560 není nabízena vůbec, jen 562, u nás není 562, ale jen 560 a navíc v nabídce HQ není zařazena do kolonky prof. výrobku do lesa, ale jen pro údržbu pozemku. Celé mě to připadne, jako, že Huska vydá nabušenou pilku, rozhodí různé provedení po světě  = 555,560,562 defakto identické pily a pak podle závad bude ladit mouchy, zatím to musím zaťukat o větších závadách nevím. 372XP je dost váhově jinde, když odvětvuju s 560, tak paráda ale pokud s ní máchám v úrovni prsou a výš, tak už jde taky cejtit, to bych s 372XP (365) nechtěl dělat

Pokud jde o to házení... někdy se nám ze dvora ozývá štěkání, tak až budete házet, tak víte kam...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz