Uchování jablečného moštu bez sterilace
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.31 (?), 29.8.2016 14:32
Žádné zkušeností s tím nemám a ani pořádně nevím jestli se mi to líbi, jen mně to tak zaujalo: Bag in Box, např. tady.
Rafael.
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.214 (?), 28.10.2011 15:26
Já si ho dávám v pet lahvích do mrazáku a vydrží jak dlouho chcete
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.35 (?), 12.10.2018 10:48
Je zajímavé, že v diskusi nikdo nepíše o křenu. S kamarádem jsme vylisovali dva šedesátilitrové demižony jablečné šťávy. Do každého demižonu jsme přidali asi 100 g nastrouhaného křenu, promíchali a uložili ve sklepě. Tuto jablečnou šťávu jsme pili až do konce dubna. Byla velice chutná, jako čerstvá a chutnala i mým třem malým dětem. Mohu jen doporučit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.98 (?), 29.10.2011 21:11
Existují mrazáky (a řada lidí je vlastní), do kterých se vejdou stovky litrů moštu v PETkách.V truhlicových je pořád lepší půlka prasete nebo mošt v lahvích než se v nich přehrabovat mezi rozličnými druhy potravin. Ale to Vy víte pane doktore, to já jen tak z legrace.
Samozřejmě je přímé zmražení nejjednodušší a nejjistější způsob uchování moštu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|