Poškození květních pupenů meruněk mrazem

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?)
25.2.2025 13:07

Ať už napsal předchozí příspěvek kdokoliv, tak opak je pravdou. Alespoň já osobně budu vděčný za každý příspěvek, názor, zkušenost, fotku. Nebo stačí jen napsat, jak kdo dopadl. Ukazuje se, že ztráty jsou už nyní a to máme prakticky všechno ještě před sebou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 21.2.2025 14:04

Pupeny jsou tmavé jako na Tsunami, ale jak moc byla narašená jsem předtím neprohlížel. Však jí máš taky naroubovanou, je to ta falešná Apridelice od Davida. Carmentopu jsem si všiml až dnes, ten je možná víc narašený než samotný Wondercot na kterém je naroubovaný. Vypadají celkem dobře. Určitě ještě dostanou co proto, v březnu nebo v dubnu, možná i dýl. A třeba ne.

host - 200.242 (?), 22.2.2025 14:24
Zdravím, tady u Poděbrad jsou nejvíce narašené pupeny u meruněk, které jsou na chráněném stanovišti. Z nich překvapivě nejvíc Koolgat hned za ním Veharda a poslední Pinkcot (selekce z pecek). Naočkovaný Congat na Vehardě je narašený míň než Veharda samotná Po-12 st se nevysypalo zatím nic. Marek.
..
..

host - 213.87 (?), 23.2.2025 8:35

Vysypávají se až po týdnech. Hned po mrazu se to pozná tak, že se květní pupen rozloupne jestli je uvnitř živý. Asi vám vydržely. Zmrzly jen ty co byly ještě více nalité nebo dokonce už v počáteční fázi poupat. MH

host - 129.23 (?), 23.2.2025 13:32
Zelené uvnitř jsou dokonce i ty narůžovělé pupeny na Koolgatu, nahnědlé gumáky jsem nezaznamenal. Veharda se někdy vysypává i bez mrazů, přesto kvete velmi bohatě.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 24.2.2025 11:11

Zdravím, Marku. Už jsme se tady s Martinem sami báli. smileyPěkné kouzlení s fotkami. Tři fotky do jedné, to umíš jen ty. yes

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 25.2.2025 11:22

MH napsal: Díval jsem se dneska na tu tvoji falešnou Apridelice, tedy Mayacot, pupeny jsou nalité ještě zavřené, no ale uvnitř všecko hnědé, v druhé zahradě ji mám v koruně Leskory. Leskora je bez poškození, ještě mám v ní přiroubovanou Priciu, ta je poškozená z části tak 30%... ta Pricia stále vede jako nejodolnější z velmi raných.
Perlecot mám taky zavřený a uvnitř všeckoo hnědé... ty některé COTy mají prokazatelně nižší odolnost, prostě dělané na středomořské klima kde nemrzne.

U mě vypadá Maycot přesně tak, jak popisuješ u sebe. Stejně tak i jiné sorty. Pořád se mi nechce věřit, že by -11°C napáchalo v únoru takové škody, ale například David s tím má bohaté zkušenosti skoro každoročně. Ty COT meruňky se mi likvidovat nechce, hlavně ne tu ranou Wondercot. Tsunami má pupeny taky tmavé. V tomto ohledu musíme být vděční za ty meruňky z Lednice na Moravě, které tak choulostivé nejsou.

host - 133.76 (?), 25.2.2025 11:56
Taky zdravím. Jistě máte s Martinem dost publika a až to začne kvést, tak se jistě přidá někdo další, např. pan Walter se svými fotkami. Tady se nalévání pupenů víceméně zastavilo, tak se snad loňský rok nebude opakovat.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 25.2.2025 13:07

Ať už napsal předchozí příspěvek kdokoliv, tak opak je pravdou. Alespoň já osobně budu vděčný za každý příspěvek, názor, zkušenost, fotku. Nebo stačí jen napsat, jak kdo dopadl. Ukazuje se, že ztráty jsou už nyní a to máme prakticky všechno ještě před sebou.

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (567) - 49.37 (?), 25.2.2025 13:19

V Turecku to majú veselé mráz je tam stále každú noc kúria, ale to moc nepomáha.

Mráz
Mráz

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (567) - 49.37 (?), 25.2.2025 15:09

Zmrzlo im to aj vo fólie baklažán, paprika a iné sú stoho zničený sú tam toho celé videá.

Mráz
Mráz

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty