Nejranější odrůdy meruněk II
|
|
|
|
host - 213.137 (?) 28.6.2022 17:03
Tož roub Orangeredu se uchytil
Už jsem četl, že je to jedna z nejlepších (v žebříčku hned po VP), v tom množství dnes dostupných odrůd se celkem ztratila.
Mi tu padají od mravenců první zralé Leskory i Tsunami padají, nejsou ještě plně zralé marmeládové až dokonce, ale už dostatečně na porovnání a musím uznat, že Leskory jsou o třídu výše než Tsunami.
Leskora meruňově voní, chuť typicky jižně meruňková, výborná, s trochu kyselou slupkou nakonci. Tsunami jsou větší, na pohled vybarvenější, moc nevoní, chuť polomeruňková, asi jako Bergeron. MH
Vloni ti Petře Tsunami nadělila výborné plody, a i dalším co psali o Tsunami, letos je o něco slabší nebo stejná?
Já nemohu porovnat, Tsunami mi vloni zničil mon. úžeh. MH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 26.6.2022 20:18
Leskora + jediný velký plod Magic cot - (vpravo nahoře.) MH
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 26.6.2022 20:19
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 28.6.2022 17:03
Tož roub Orangeredu se uchytil
Už jsem četl, že je to jedna z nejlepších (v žebříčku hned po VP), v tom množství dnes dostupných odrůd se celkem ztratila.
Mi tu padají od mravenců první zralé Leskory i Tsunami padají, nejsou ještě plně zralé marmeládové až dokonce, ale už dostatečně na porovnání a musím uznat, že Leskory jsou o třídu výše než Tsunami.
Leskora meruňově voní, chuť typicky jižně meruňková, výborná, s trochu kyselou slupkou nakonci. Tsunami jsou větší, na pohled vybarvenější, moc nevoní, chuť polomeruňková, asi jako Bergeron. MH
Vloni ti Petře Tsunami nadělila výborné plody, a i dalším co psali o Tsunami, letos je o něco slabší nebo stejná?
Já nemohu porovnat, Tsunami mi vloni zničil mon. úžeh. MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 12.8 (?), 28.6.2022 20:28
Petře, budu sice od tématu, ale rád bych se tě zeptal. Četl jsem že jsi před časem měl také Hargrand a byl pro tebe chuťově zajímavý (pozdnější meruňka). Máš jej stále? Měl jsi nějaké potíže s jeho zdravotním stavem? Můžeš ho podle sebe chuťově porovnat třeba s Leskorou? Díky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 28.6.2022 21:54
Mně osobně Hargrand šmakuje, ale není to tradiční meruňková chuť, jako například u letos jedinečné Leskory. Tak dobré plody Leskory jsem snad ještě nikdy neměl. Vysoké teploty udělaly dobrou práci. Na fotkách mám i falešné Fardao, neví někdo, třeba Martin, co měli ve Spomyšli za odrůdy zrající s Leskorou? Jeden plod zničili mravce, druhý na fotce byl docela příjemně sladký, čekal jsem něco podobně jalového jako u falešné Legoldy. Co se týče Orangeredu, tak to je hodně zajímá záležitost. Možná, že se to stává i jinde, ale podařilo se mně na fotce zachytit, jak se po rozpůlení plodu otvor po pecce naplní šťávou. Jedná se o plně vyzrálé měkké plody a není to záležitost jen tohoto roku, je to jakási odrůdová vlastnost. Chuť Orangeredu je specifická, někdy až připomíná kombinaci meruňky a sladké mrkvové šťávy. To se nemusí každému zamlouvat.
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.248 (?), 28.6.2022 22:31
Hezký večer, je úplně jedno, co měli ve Spomyšli za odrůdy zrající s Leskorou, protože ve Spomyšli, odrůdy neprodávají. Tam prodávají jabloně, hrušně, třešně, meruňky a když se zadaří tak i broskvoně(teda pokud nepošlou vrbu..ta má podobné listy.) Vše ostatní je pod jejich rozlišovací schopnosti. Jirka, PDY
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 28.6.2022 23:28
Něco pravého snad prodávají ne? Mi letos co poslali 4 stromky všechny mají šarku na listech jen co vyrašily . Z meruněk mám od nich jen Farclo, a nějaké broskvoně taky, ale vysazené v blbé mrazové lokalitě, takže vymrzly a tudíž znova nevím jestli jsou pravé. Z vinné révy zatím ty keře co zaplodily odpovídají popisu.
A Pricia meruňku nikdo letos nemá? rouby rostou velice silně, snad 1metr i s postranním obrostem. MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|