Mráz ve vegetačním období

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
3.5.2023 22:23

Ano, pane PP, dnes ČHMÚ vydalo další výstrahu před mrazem ve vegetačním období, ať už se nám to líbí nebo ne. Možná, že by jste si rád utřel pot z čela a zhluboka se nadýchl horkého vzduchu, ale já jsem rád, že tady nejsou už od dubna čtyřicítky jako v "Espaňole".

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 213.137 (?), 30.4.2023 23:13

Mi tu mráz do květu meruněk až -8°C zničil tak 90% květů (pestíků) - čidlo v koruně stromu. Kdybych stříknul championem (nestříkal jsem letos), těch 10% přežitých květů bych přisuzoval zázračným účinkům championu.

V případě příštího postřiku zkusit jednu větev vynechat... na porovnání. Jinak nejde objektivně zjistit skutečný účinek mědi.

Další mrazy byly 1-2°C slabší, ale již v další fázi nakonci květu takže i ten zbytek pomrznul komplet... ve fázi dokvétání už předpokládám měď nefunguje tak jak stojí v návodu? MH

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.142 (?), 3.5.2023 9:45

Konstatuju, že charakter letošního jara se mi ale opravdu nelíbí. Nejen že u nás pořád mrzne (před 2. dny - 1,4) ale hlavně je neustále chladno přes den a studený viítr. Ony ty stromy rozkvetou, ale včely nemohou ven z úlů a tak to opylení nebude asi nic moc. Čmeláci taky ještě nejsou a samotářky to nezachrání.

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 3.5.2023 11:03
Ale rojení chroustů ani takové chladné a větrné počasí nevadí.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 3.5.2023 22:23

Ano, pane PP, dnes ČHMÚ vydalo další výstrahu před mrazem ve vegetačním období, ať už se nám to líbí nebo ne. Možná, že by jste si rád utřel pot z čela a zhluboka se nadýchl horkého vzduchu, ale já jsem rád, že tady nejsou už od dubna čtyřicítky jako v "Espaňole".

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.142 (?), 3.5.2023 22:29

Ale já nechci dýchat horký vzduch. Já chci normální vlahý jaro sem tam s májovým deštíkem kdy hrdliččin zve Kulasce hlas..

host - 168.103 (?), 4.5.2023 7:23
jestli dnešní a zítřejší ráno jsou poslední letošní jarní mrazová epizoda, tak už začnu uvažovat, že vysadím rajčata na venkovní záhon. Walter

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 4.5.2023 8:03
Není kam kvaltovat pane Waltře, aspon u nás ne s rajčatama. Pamatuju dobu, kdy byly 1. května řekdvičky na konzum z příméno výsebu na záhon a to jsem to nijak nehrotil. Letos je do nich ještě čas.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.142 (?), 8.5.2023 9:59

Tak nevím, nevím, pane W. "A zima zimu stíhat bude" pravila ta zkouřená baba. Co to hulila za matroš? Sice globální voteplení nezachytila, ale ty zimy se jí fakt povedly. Tady dnes ráno zima jak sviňa a vsadím klobouk, že na chalupě mrzlo. Ale to nejsou jen ojedinělé minimrazíky. To je drsný a chladný ráz celého dubna a teď i května. Stojí to letošní jaro za prd.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1939) - 168.103 (?), 8.5.2023 10:38

jestli se to oteplování planety u nás bude projevovat tak, že stromy pokvetou každý rok o měsíc dřív, aby je pak o zmrzlících spálil mráz, tak se máme na co těšit. Dal jsem na radu zkušených a rajčata ven ještě nevysadil, i papriky dám do skleníku až pozítří, to už bude v noci tepleji. Jen toho deště bude asi víc, než je zdrávo. Ale zas nebude v lese kůrovec. Walter

Ogar2002 - (40) - 68.117 (?), 8.5.2023 10:40
Přesně, letošní jaro je totální zklamání, chladno a déšť pořád dokola. Dneska ráno u nás přízemní mrazík (zeleninu nepěstuju, takže mi to nevadí) a stromy to naštěstí vydržely - ořešák, extrémně citlivá Třešeň Kordia, Hrušeň Pařížanka a moje oblíbená Durancie která už začíná tvořit plůdky.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz