Mráz
|
|
|
|
|
|
|
|
bunny - Zlatý Zahrádkář (813) - 67.176 (?), 17.4.2017 19:40
Mám asi 10 novovysadených stromčekov v koši, ktoré sa zháňali celkom ťažko, nechcel by som už podstúpiť niečo podobné zase a úprimne tie ponožky a na to sáčok mi prišli ako fajn riešenie, aby zastrihnutá časť nenamrzla a ja som nemusel skracovať plánovanú výšku kmeňa a neprišiel o očká, z ktorých majú byť konáre. úplne najradšej by som to nechal tak s tým, že sa nič nestane. čo som sadil na jesen, tak sa neprijalo, teda ked toto vymrzne tak stratim zase rok. nehovorim o tom, ze mam mamu, ktora uz nie je najmladsia teda by som bol rad, keby sa raz aj nejakej urody docka, teda donekonecna priestor na pokus-omyl nemam. kazdopadne som rad, ze sa nasli ludi, ktori pochopili ako to myslim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.4 (?), 17.4.2017 22:05
ked je slaby mraz, tak nejaka izolacia moze pomoct. Ak je silny tak nie.
|
|
|
|
|
|
|
rebus225 - (27) - 210.184 (?), 17.4.2017 12:05
Liberecko hlásí ráno +0 a teď jen +4,
včera přes den několikrát sníh+kroupy, ale teplota stále nad nulou.
Meruňky zatím drží, ostatní zatím ještě před květem.
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 17.4.2017 12:41
Holt někdy i v dubnu bývá jako v zimě. Našel jsem starou fotku. Jižní Morava cca 200m n.m. Je to ale o 14 dní dřív.
|
|
|
|
|
|
|
host - 241.86 (?), 27.4.2017 19:42
Tak u mě Adamov 20 km severně od Brna 2 velké třešně KO, jako loni trochu srstky rybízy v pořádku. Merunky 2 Pinkcoty obě v igelitovém pytli 1 zmrzla druhá na půl.2 Hargrandy 1 co byl na volném prostranství lehce omrzl a druhý omotaný strečkou a čepicí z igelitu přežil Kioto KO. Ze slivoní čačanská lepotica skoro pryč 3 stromy, althanky omrzly trochu 2 stromy, stenly téměř pryč 2 stromy, obylnaja na půl 2 stromy, čačanská rodná pryč 2 stromy, rekord ryngle na půl 1 strom, victorka trochu 1 strom, herman z1/3 pryč 1 velký strom, haganta malý stromek na půl, nejlépe přežily toptasty na sant julijen 3 tromy sem tam zmrzlý květ, broskve všechny v pořádku, redhaven,fairhaven, pantao,favorita moretiny, catharina njc 84,simphonie, maria bianca. Ořechy v celém adamově KO a i v nedalekém blansku, jesli ještě přijdou opravdoví zmrzlíci tak S BOHEM A ÁMEN ÚRODO.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 86.101 (?), 17.4.2017 13:01
JM 165 mnm. do rána asi 1 stupeň, zatím nepomrzlo----kéž by ani ne za celý týden. Meruňka Hargrand v zahradě má krásné meruněčky, jako malé třešinky. Ořešáky v okolí jsou samý květ. Už vím jak to bylo myšleno, že ořešák Mars pozdě raší a tím uniká jarním mrazům. Na podzim jsem 2 ks nasadila a ty zatím pospávají.
Má cenu stříkat mědí nebo borem -švestky, višně, broskve a hlavně velké meruňky? Uvažuji, jak omotat tu mladou meruňku, aby mi, jako vloni, nezmrzla.
To zase bude oblastní smutek, jak pomrznou vinohrady :(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|