Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015
|
|
|
|
host - 205.204 (?) 9.4.2017 13:21
Tiez si myslim, ze na hodnotenie poskodenia m. laxa ja priskoro, az o 2-4 tyzdne sa ukaze pravy stav. Ja som tento rok pouzil thiovit 60g + Alginure 60 ml/10l minulu sobotu 1.4. Chcel som vediet, ci sira v koloidnej forme bude mat nejaky prebierkovy efekt, ale zda sa, ze ak, tak len velmi slaby (Leskora, Orangered) alebo nepreukazatelny (Madarska). Dnes skoro rano 9.4 som este pouzil Alginure 100ml /10l. Zatial som viditelne poskodenie m.laxa nepozoroval, ale uz skoro mesiac u nas poriadne neprsalo a navyse denne teploty su vysoko nad 7-8 st.C. Akurat vo stvrtok minuly tyzden namrholilo 3mm, ale to uz marhule boli takmer odkvitnute. Vysledky mojho pokusu teda budu ovplyvnene najma doterajsim charakterom pocasia, ktory jenepriaznivy pre infekciu a rozvoj m. laxa. Aspon si vsak overim fytotoxicitu pouzitych postrekov. Okolie Trnavy, 140 mnm.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 9.4.2017 12:35
hodnotiť už teraz efekt na moniliózu je podľa mňa počítaním zajacov pred koncom poľovačky
Možná ještě před začátkem honu. V tuto dobu - aspoň u nás - ještě žádné příznaky úžehu nejsou a snad ani nemohou být vidět. Na meruňkách ani na višních. Nedělám si iluze, ony se ty zvadlé lístečky ještě objeví.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 205.204 (?), 9.4.2017 13:21
Tiez si myslim, ze na hodnotenie poskodenia m. laxa ja priskoro, az o 2-4 tyzdne sa ukaze pravy stav. Ja som tento rok pouzil thiovit 60g + Alginure 60 ml/10l minulu sobotu 1.4. Chcel som vediet, ci sira v koloidnej forme bude mat nejaky prebierkovy efekt, ale zda sa, ze ak, tak len velmi slaby (Leskora, Orangered) alebo nepreukazatelny (Madarska). Dnes skoro rano 9.4 som este pouzil Alginure 100ml /10l. Zatial som viditelne poskodenie m.laxa nepozoroval, ale uz skoro mesiac u nas poriadne neprsalo a navyse denne teploty su vysoko nad 7-8 st.C. Akurat vo stvrtok minuly tyzden namrholilo 3mm, ale to uz marhule boli takmer odkvitnute. Vysledky mojho pokusu teda budu ovplyvnene najma doterajsim charakterom pocasia, ktory jenepriaznivy pre infekciu a rozvoj m. laxa. Aspon si vsak overim fytotoxicitu pouzitych postrekov. Okolie Trnavy, 140 mnm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.216 (?), 9.4.2017 20:52
Díky volnu i příznivým podmínkám jsem dnes stříkl podruhé meruňky na kterých je většina květů již odkvetlá Použil jsem Talent. Příznaky monilie nejsou viditelné zatím ani na neošetřených stromech po sousedech. j.c.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|