Mart - Stříbrný Zahrádkář (294) - 4.2 (?) 9.7.2016 7:33
Meruňka Kioto letos u mne letos přečkala velmi dobře jarní mrazy a dobře zarodila, a to jsem udělal částečnou probírku.Měl jsem také odrůdu Pinkcot, ta ale cca do tří let chytla nějakou virozu, patrně šárku, plody pak byly nevzhledné a zababčené-tu jsem vyrubal.Místo ní jsem si pořídil Betinku a Adrianu.Tak uvidíme.Martin
U mne taky vloni přešla zahrada mrazem a stromky Kjóta (na wa x wa) jako jediné to přežily bez úhony, zatímco jiné odrůdy byly méně či více (Bergeron jen jeden plod) poznamenané. Přitom stromky Kjóta jsou nejnižší a očekával bych, že to odnesou první.
Letos na nich snad není jediný listový pupen - všechno květní.
Mart - Stříbrný Zahrádkář (294) - 4.2 (?),9.7.2016 7:33
Meruňka Kioto letos u mne letos přečkala velmi dobře jarní mrazy a dobře zarodila, a to jsem udělal částečnou probírku.Měl jsem také odrůdu Pinkcot, ta ale cca do tří let chytla nějakou virozu, patrně šárku, plody pak byly nevzhledné a zababčené-tu jsem vyrubal.Místo ní jsem si pořídil Betinku a Adrianu.Tak uvidíme.Martin
Pěkné, Martine. Kdybych chtěl takto vzrostlé Kioto, musel bych ho nechat řadu let bez plodů, aby trochu vyrostlo. Plody Pinkcotu jsem měl taky "zababčené", ale šarku jsem na listech, na peckách, ani na plodech nezjistil.