Meruňky Pincot a Kioto
|
|
|
|
|
|
|
r0m - Stříbrný Zahrádkář (100) - 71.128 (?) 29.11.2013 12:50
přesný datum asi neřeknu, ale Pincot mně zrála první, potom Harogem a až po ní Kioto, ale je fakt že Pincot mám na plném slunci, Harogem a Kioto stíněné částečně pergolou a Kioto ještě menšího vzůstu / mladší - jak Harogem/ a navic je nasazená více na sever a častečně stíněná z druhé strany domem při západu slunce, umyslně abych oddálit dozrání co nejvíce z důvodu průběžné spotřeby.Asi hodně záleží i na těchto parametrech.
Např. broskev Cresthaven je pozdní a já to ještě umocnil nasazením do stínu za dům vedle Kioto a otevřenou stranu od severu a dozrávalo to dle předpokladu koncem září :o) mňam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Daniela Bentschova - (22) - 36.59 (?), 13.7.2014 19:10
Mne zarodila Kioto tento rok prvý krát, sadila som ju minulú jar. Rastie krásne, kvitla nádherne, bola obsypaná kvetmi. Urobila som silnú prebierku plodov, nechala som 10 kusov. Tie sú veľké a červeno-oradžové. Pripájam obrázky z minulého týždňa. Dnes sme boli na chalupe, marhule sú stále tvrdé, ale na pohľad sú fantastické. Myslím, že budúci týždeň už budú na jedenie ideálne. Zdravím. Daniela
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kamil Hasman - Stříbrný Zahrádkář (491) - 240.46 (?), 8.1.2015 2:08
Pane Petře, žádné další odrůdy z Escande nemám, v nejbližších letech asi ani mít nebudu. Pěstuji "pouze" odrůdy: Radka, Leskora, Karola, Veselka, Harcot, Velkopavlovická, Marlen, Hargrand, Bergeron, Darina, Leala, Rakovského, Harogem. Rozšířím-li ještě sádek směrem k lesu, tak by mě lákaly nové odrůdy rezistentní k PPV (Betinka a spol.), staré odrůdy pěstované v Čechách (Mělnická, Roztocká, Holubova) a zajímavé reference mám také o některých odrůdách z Ukrajiny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|