Meruňky Pincot a Kioto
|
|
|
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 36.11 (?) 17.7.2013 13:14
Můj Pinkcot je letos čtyřletý, zarodil moc krásně, poprvé, loni mu mráz všechny květy ustřelil. Plody jsou veliké a zdravé, stromek také. Postřik jsem nedělala, takže jsme asi letos měli štěstí. Zatím se mu letos oproti loňsku nic zlého, jako např.napadení mšicemi, nepřihodilo. Pinkcot se vyznačuje tím, že údajně nakvétá postupně, aby při případných velmi nízkých teplotách alespoň některé plody měly šanci přežít. Ale dozrávání také velmi znatelně postupuje v souladu s oním postupným nakvétáním, čili sklízíme probírkou, některé plody jsou nádherně vybarvené, veliké a už měkké, některé jsou ač veliké, tak ještě zelené. Letos je to v pohodě, na meruňky zatím ještě ze země dosáhneme :-).
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 111.18 (?), 7.4.2016 22:23
odruda Pinkcot neni samosprasna, udaje o opylovacich napr. schreiber baum Rakousko, nebo v prilozenem souboru, kde jsou opravdu vynikajici informace k novym odrudam merunek, nic lepsiho nelze na internetu najit, cdens.albis
|
|
|
|
|
|
|
host - 211.126 (?), 18.9.2012 10:46
Na mšice funguje dobře FAST (ve spreji).
Mo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.32 (?), 28.4.2013 7:01
Mám jen Pincot a vloni, když u nás-Sev.Morava- bylo v zimě i -23,5 vymrzly kšechny květní pupeny. Vůbec nekvetla. Takře vydrží asi jen do -17st, aby kvetla. Letos tedy kvete, ale také některé větvičky nevyrašily. Proti monilioze stříkám.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 36.11 (?), 17.7.2013 13:14
Můj Pinkcot je letos čtyřletý, zarodil moc krásně, poprvé, loni mu mráz všechny květy ustřelil. Plody jsou veliké a zdravé, stromek také. Postřik jsem nedělala, takže jsme asi letos měli štěstí. Zatím se mu letos oproti loňsku nic zlého, jako např.napadení mšicemi, nepřihodilo. Pinkcot se vyznačuje tím, že údajně nakvétá postupně, aby při případných velmi nízkých teplotách alespoň některé plody měly šanci přežít. Ale dozrávání také velmi znatelně postupuje v souladu s oním postupným nakvétáním, čili sklízíme probírkou, některé plody jsou nádherně vybarvené, veliké a už měkké, některé jsou ač veliké, tak ještě zelené. Letos je to v pohodě, na meruňky zatím ještě ze země dosáhneme :-).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|