Meruňky 2024

Peter.pe - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (208) - 64.44 (?)
3.6.2024 9:46

U mna dozreli uz preve 4 marhulky, mali super chut. ale vcera ma cakalo neprijemne prekvapenie :-(ked som siel kosit. srnka/danielky mi zlikvidovali stromcek na ktory som sa tesil, neveim ci uz zozeniem tu odrodu. vedla ma sused pozemok ktory nechava ladom a niekde v plote nasli skulinku :-*. Rychle som z neho zobral vruble a skusil na 4 miesta naockovat inde, no ale neviem ci sa chytia.

Peto

Marhula mnam
Marhula mnam
marhula - danielky zlikvidovali
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (567) - 49.56 (?), 2.6.2024 11:53

U mňa zatiaľ takto všetko zelené. 

Marhulky
Marhulky

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 2.6.2024 13:41

Tak to je fajn, že mám od Davida už třetí záměnu. Mám totiž na roubu Apridelice dávno vybarvené plody. yes

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (567) - 49.56 (?), 2.6.2024 18:30

Kámoši z Maďarska a Chorvátska mi posielajú videá ich dozretých marhúľ dám pár fotiek z videa tak sú krásne hneď by som okoštoval.

Marhulky
Marhulky

host - 212.219 (?), 2.6.2024 23:38

Pěkné yes Bliští se jak psí kulky.

Ptal jsem se u nás v krámu na meruńky jestli přiveze z jižní moravy (Tsunami) a zatím je ticho... vypadá to že letos nemají nebo bylo málo, počkám jestli přiveze aspoň Leskory.

Měl byste Korzáre vysadit znovu nějakou ranou odrůdu, máte pěkně zaplozenou Apridelice, kdyby to byly rané už mohly být zralé. Ta Pricia nevypadala na mrazy tak špatně, akorát tu moniliu do květu podchytit, zvláštní že Mayacot na moravě nezmrzla a jiné zmrzly... že by tu Mayacot něčím přikryl. V tabulce jsou rané odrůdy, ta špaňelská Luca, tu jste měl ne?

Petře na druhou stranu celkem dobrá záměna, raná odrůda a navíc přežila mrazy... co to může být. MH

Rané odrůdy
Rané odrůdy

Peter.pe - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (208) - 64.44 (?), 3.6.2024 9:46

U mna dozreli uz preve 4 marhulky, mali super chut. ale vcera ma cakalo neprijemne prekvapenie :-(ked som siel kosit. srnka/danielky mi zlikvidovali stromcek na ktory som sa tesil, neveim ci uz zozeniem tu odrodu. vedla ma sused pozemok ktory nechava ladom a niekde v plote nasli skulinku :-*. Rychle som z neho zobral vruble a skusil na 4 miesta naockovat inde, no ale neviem ci sa chytia.

Peto

Marhula mnam
Marhula mnam

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (567) - 49.56 (?), 3.6.2024 10:27

Španielska Luca má krásne plody ešte nikdy nezmrzla aj David keď bol umňa si bral vruble tak isto chcel znej Boris Krška poslal som mu.Skore marhulky som mal vedšínov všetky boli kyselšie aj keď boli krásne vykopal som ich.Ale teraz kámošom zarodili novinky prvá úroda poslali foto písali veľmi sladké tak tie budem mať. Cot číslo nieje Smart cot dnes mi poslali aj video z Francúzska dám foto facebook je k nezaplateniu.

Marhule
Marhule

host - 212.219 (?), 4.6.2024 11:57

Ta Luca asi zraje později než je uvedeno v tabulce - mají ty termíny zrání odrůd trochu nepřesně, nebo je opravdu Luca velmi raná mezi prvníma zrajícíma... jako Mayacot, Tsunami?

Našel jsem pod stromem první spadlou Pricia, zcela měkká, už ji vyhryzávali mravenci. Cukernatost 13% Brix odpovídá. Škoda že poslední dny prší, teď je ke všemu ještě zima. Chuť zatím na ranou meruňku dobrá průměrná, uvidím co ty další až to oschne. MH

Pricia
Pricia

host - 212.219 (?), 4.6.2024 11:58

Pricia 13%Brix. MH

Pricia
Pricia

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (567) - 49.56 (?), 4.6.2024 17:01

Včera mi kámoš z Moravy poslal foto obranej marhulky Pricia obrali asi 20 bedničiek slušné na skorú marhulku.

Kovács zase dal video jeho dozretá marhulka Iziagat vynikajúca chuť. 

Marhulky
Marhulky

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (567) - 49.56 (?), 5.6.2024 16:17

Krásne im to tam dozrieva.

Marhulky
Marhulky

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025