Meruňky 2024

host - 212.219 (?) 
14.6.2024 16:13

Spadnul už třetí Carmentop z přiroubované větve, zrají tedy ve stejný termín jako Leskora. Carmentopy jsou mnohem větší, nepraskají tolik v deštích, i když chuť je taková univezální COTová... šťavnatá, lahodná, slaběji meruňková a trochu té mrkvové chuti. Škoda že zrají bez slunka, hodně pršelo, jinak není ani 20°C... třeba by mohly být lepší když to má být,,TOP", ještě jich zůstalo několik na větvi. MH

Carmentop
Carmentop

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 212.219 (?), 14.6.2024 16:15

Carmentop velkoplodá meruňka, detail dužiny, a pecka je baculatá. MH

carmentop
carmentop

host - 212.219 (?), 14.6.2024 16:28

Leskora se musí pěstovat bez terminálu a kotlovou korunu, to jsem zpočátku taky nevěděl, takže terminál teď překáží. Koruna by se i sama roztáhla... pod tíhou plodů, které ovšem každoročně zmrznou... takže pak roste fakt jak topol. Na foto nějaké zachráněné Leskory topením, jsou jen ve spodní části koruny, 3m a výše ani topení nestačilo 3cm plody zmrzly. Něco přes 100ks možná víc tam je, ty první padavky asi to měli na sobě napsáno -,, za každou cenu po dešti spadnem, prasknem, zhnijem", ty další plody už jsou o něco odolnější přestaly padat, sem tam něco ještě hnije. Chtělo by to slunko aby dozrály, poslední chladná deštivý týden se to vleče.

No a k fotkám PzP, tak díky za ně, tolik odrůd tu nikdo nevystavil. MH

Leskora
Leskora

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (567) - 49.56 (?), 14.6.2024 20:28

MH u mňa Leskora už je chuťovo výborná až na tie kyselinky silnejšie v šupke, ale teraz sa oteplí kyselinky zoslábnu už nepraská nehnije marhulky sú veľmi veľké vydržala mráz stromček je plný marhúľ až po vrch stromu.Orange Rubis nemá toľko kyselinky vsebe je trochu sladšia nepadá nehnije ešte ale nieje úplne zrelá.Boli tu námietky prečo som na nej nechal tak veľa plodov, preto lebo keď boli marhulky zelené veľkosť orecha mrzlo a počítal som že polovica opadne nestalo sa tak potom prišli dažde silný vietor nedopadli vydržali, keď sa začali trochu vyfarbovať prišli 4 krát ľadové krupi počas 10 dní všetky dediny v okolí mali po úrode ku mne prišiel vždy už len dážď mal som šťastie. Orange Rubis mám 3 stromky 2 malé prvá úroda.

Marhulky
Marhulky

host - 212.219 (?), 16.6.2024 21:42

Jestli jsou ty Orange Rubis opravdu dostatečně sladké dobré, tak to je super tolik meruněk. Švestky takto nasazené občas jsou, ale meruňky jsem ještě tak neviděl.

U mě Leskory po dalších deštích znova částečně popraskaly a hnijí + se přidali ještě mravenci, jsou v celé koruně, nahryznou meruňku zespod a okamžitě hnije, napichávají postupně i těch pár Carmentopů - koštnul jsem dnes další spadlou a chuť výborná, cukernatost stejná jako Leskora 15% Brix, ale Carmentopy jsou oproti Leskoře obrovské, jak psal David - jsou to velké brambory, velikosti střední broskve Redhaven, lahodná chuť, není tak těžce meruňková jako Leskory, spíše lehčí ale navíc má Carmentop i jiné chutě, možná lehce mrkev, a pak slabě chuť nějakého jižního ovoce... výborná odrůda, možná ještě lepší jako Leskora. yes Petře máš tam skvělé odrůdy,,Tyrintos",  Carmentop,yes, mrzí mě že letos nemůžeš porovnat.sad, byl bych zvědav na chuť jak budou u tebe. MH

Carmentop
Carmentop

host - 212.219 (?), 16.6.2024 21:46

Carmentop obrovská meruňka vlevo, vpravo 2ks Leskora. Tak velké meruňky jsem ještě neviděl a fakt výborné yes

Jak hodnotíte Davide, pěstujete ještě Carmentopy? MH

Vlevo velká Carmentop a Leskory
Vlevo velká Carmentop a Leskory

host - 212.219 (?), 16.6.2024 21:51

Big Red v koruně jen 2ks, ještě tuhé jsou trochu pozdnější, doufám že je mravenci nenahryznou. MH

Big Red
Big Red

host - 249.55 (?), 17.6.2024 17:06

Zdravím, mám tu ještě jeden velký strom na Gf 677 z nostalgie... jsou super, ale 1 x za 10 let... prostě už jsou nahrazeny jinými. Nemám na to polohu, u známe na jeižním svahu byly pomalu každý rok, ale u nás na rovině ne.david

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 17.6.2024 17:11

Kdyby jste mně raději, 234.125, poradil, jak dostat ve starém kompaktu Nikkon 3500 datum do fotek, anebo, co způsobilo takový rozvoj bakteriózy na nových výhonech meruněk, popřípadě, kdy ošetřit plody švestek proti obaleči švestkovému, abych ten postup nemusel zase někde hledat, to by bylo mnohem užitečnější, možná nejenom pro mě.

host - 234.223 (?), 17.6.2024 22:14

V chladnejších oblastiach Slovenska nie sú marhule už tretí rok po sebe.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz