to samozřejmě s panem Petrem víme, ale například při detailech s neposednou neustále spěchající včelkou tyhle nápady nelze uplatnit. Foto z loňského roku. Walter
1-2 cm vyrašené listy? To bude asi špatným uskladněním na podzim vyoraných stromků v příliš teplé hale. Tohle zahradnictví neznám. Přes zásilkový obchod jsem hotové stomky kupoval jen třikrát ve dvou případech švestky Jojo a Tophit a v jednom případě merunku Bergeron. Jinak jsem nakupoval vždy v okolních prodejnách a školkách, kde v určitou dobu nebyl nějaký velký výber a člověk byl rád za nějakou tu "novinku". Nyní už kromě podnoží nenakupuju několik let nikde nic.
U fotografování detailů s méně vhodným vybavením někdy může pomoct to, že těsně za fotografovaný objekt vložíte zástěnu z kousku kartonu, zaostříte, pak karton odděláte, vyfotíte a máte ostrou fotku detailu s rozmazaným pozadím jako od profesionála. Pro lepší kvalitu je žádoucí přítomnost asistentky, protože držet v jedné ruce přístroj ve druhé karton, ostřit, manipulovat a nepohnout se, to chce praxi...
to samozřejmě s panem Petrem víme, ale například při detailech s neposednou neustále spěchající včelkou tyhle nápady nelze uplatnit. Foto z loňského roku. Walter
Zdá se že vydržela mrazy. Předevčírem ráno tam bylo -6°C podle webu o počasí. Byl jsem se na ni podívat, včelky kolem ní bzučely. Možná vydržela protože svah je nahřátý. Pocitově tam bylo opravdu teplo.
To jsem z toho jelen, pane 80:167, že nějaká meruňka už kvete, při zdejších zcela zavřených květních pupenech. Odrůdu těžko někdo určí. Možná je to nějaký semenáč (vyrostlý z pecky).
Majitel tvrdil že je to meruňka, která neplodí, zlomil ji vítr a obrostla. Možná je záměna ve školce a nebo je to přeživší podnož. V tom případě se omlouvám za mystifikaci.