Meruňky 2022-2
|
|
|
|
host - 213.137 (?) 4.7.2022 19:09
Vzhledem k tomu že z těch mokrých pytlů nad hlavama co se pravidelně každých 2,5 dne roztrhnou, nálada značně klesla.
Nicméně, Leskora z většiny obraná, začínají měknout Perle cot - tady je vidět Petře že tvoje Perla je opravdu Perla.
Perle coty už nějaký ten týden pastelově září z dálky. Dneska první ochutnávka těch co rozežraly mravenci a začalo hnít. Jinak nepraskají po deštích jako Leskory, jak je vidět vůbec nevymrzly na jaře - obsypané, barva nádherná, chuť je u prvních plodů slabší, jen středně šťavnaté, méně sladké, chybí zcela meruňková (Leskorová) chuť, žádná vůně, jeden trochu měkčí plod byl dobrý s chutí tropického ovoce. Snad ještě bude slunce aby dozrály, a taky to přeplození je moc, ale nechal jsem to ať se ukáže. V porovnání s Magic cotem ten byl lepší, avšak jediný dobře vykrmený plod. Foto - Perle cot. MH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 4.7.2022 8:27
Dnes první ochutnávka Velké rané, bohužel včely našly už i začínající Pinkcoty a vůbec jimi nepohrdnou, nakonec bude možná všechno na kvas... Pokud se to kvůli včelám bude dát vůbec sbírat.
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 4.7.2022 14:16
Nepřispějete nějakými fotkami, milý pane z Buchlova? Velké rané i Pinkcotu. Martin se odmlčel a Jirka(FM) to úplně "vychladil", nebo-li poslal k ledu. Vyfotil jsem i to, co teprve bude zrát. "Perle" je nějaká lednická "tuctovka", nebo nevím, co, ale pochybuju, že je to Perla nebo Perle Cot. U Veselky je to čekání na "Godota" a už mě to přestává bavit. Plně vyzrálé plody jsou výborné, ale většina jich spadne ještě nezralých. Letošních "pár plodů"(mimo Goldrichu) je velkou výhodou, degustace úplně postačí. Dříve meruňky s větším podílem červené barvy nějak lépe vybarvovaly, třeba i Kioto bylo skoro celé červené, letos opět asi ne, uvidíme.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 4.7.2022 14:55
Pane Petře, internet sleduju přes televizní obrazovku a přístroj přidávat fotky nedovede. Můj starý blog kde fotky i měruněk byly provozovatel zrušil, a nový blog je z technických důvodů nějak zablokovaný, z toho důvodu ani neuvažuju, že bych si pořídil nějaké zařízení, které by fotky přidat umělo. Nepřemýšlel jste o založení blogu? Píšete pěkně, úmíte to poutavě podat...
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 4.7.2022 19:09
Vzhledem k tomu že z těch mokrých pytlů nad hlavama co se pravidelně každých 2,5 dne roztrhnou, nálada značně klesla.
Nicméně, Leskora z většiny obraná, začínají měknout Perle cot - tady je vidět Petře že tvoje Perla je opravdu Perla.
Perle coty už nějaký ten týden pastelově září z dálky. Dneska první ochutnávka těch co rozežraly mravenci a začalo hnít. Jinak nepraskají po deštích jako Leskory, jak je vidět vůbec nevymrzly na jaře - obsypané, barva nádherná, chuť je u prvních plodů slabší, jen středně šťavnaté, méně sladké, chybí zcela meruňková (Leskorová) chuť, žádná vůně, jeden trochu měkčí plod byl dobrý s chutí tropického ovoce. Snad ještě bude slunce aby dozrály, a taky to přeplození je moc, ale nechal jsem to ať se ukáže. V porovnání s Magic cotem ten byl lepší, avšak jediný dobře vykrmený plod. Foto - Perle cot. MH
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 4.7.2022 19:11
|
|
|
|