Marhulky kvitnutie jar 2025🍑
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10454) - 70.240 (?), 26.3.2025 12:03
Rezistence vůči šarce je pro mě podružná vlastnost. Před lety mně uřízl David roub Candely, a i když odešel roub s celým stromkem falešné Legoldy, tak plody které se na něm urodily, byly znamenité chuti. Pokud tento nový stromek nebude Candela, měl bych to bezpečně poznat. Ke včerejšímu příspěvku bych doplnil, že rozkvetla i Wondercot a Ceglédi Óriás. Je to odrůda, která kvete před Velkopavlovickou, má podobně velké plody, s podobnou barvou i tvarem. Chuť plodů je ale prozatím velice mdlá. Je také citlivá k hnědnutí stonků a pozdějšímu zčernatí celých výhonů, což způsobuje snad ta bakteriální rakovina. Ve Spomyšli mají několik těchto ceglédských odrůd. Snad pan MH časem poreferuje.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 173.179 (?), 27.3.2025 12:57
Tady u Poděbrad začínají nakvétat Veharda s Leskorou, za pár dní je budou následovat Koolgat, Leala, Frostina a Congat.
Mraz v únoru -13 do pupenů a březnový mráz -8 do růžových poupat, žádné škody neudělali.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 173.179 (?), 27.3.2025 12:59
..
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10454) - 70.240 (?), 27.3.2025 14:23
U mě k včerejšímu dni nekvetly ještě Leskory a další lednické odrůdy, Harogem, Bergeron, Congat, Farhial, Farely, Farclo (začíná), Farbuz, Kech Psar, Harlayne, Vanilacot, Sirena, Ananaska z Juralu, Forum, "Perle", Kioto, Šalach, Spring Blush, Tsunami, Vesna, Vesprima, Robada, Harostar, Koolgat. Bebeco, Rakovského, Bergarouge na St.Julien je v plném květu, kdežto na Gf-677 teprve začíná kvést. Ten slavný Pinkcot taky nekvete nějak závratně brzo. Nevíce zavřená poupata má tradičně Kioto, Bergeron a Leala.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.87 (?), 28.3.2025 16:17
Pěkné květoucí meruňky od Korzára. 
Ono těch plodů není nikdy tolik co květů, strom si sám plůdky nakonec zredukuje, ale i tak může být přeplozeno a plody menší, to ano. Spíš naopak to dopadlo každý rok tak, že zmrzlo skoro všecko.
Leskoru považuju za střed kvetení meruněk, tady už je v plném květu, už před květem jsem ji proředil, veškeré květy se stěhovaly někde na vrch stromu a spodní zastíněná část by zakrněla. Rozkvétají i pozdněji kvetoucí Bergeron, Vynoslivyj, Forum, ta Sojdanova ještě nekvete, velmi pozdní kvetení také Rubista a Zard - ještě nekvetou. MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |