Ledana, Lerosa, Veecot

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?)
21.10.2013 13:45

Veecot je potvora, která v jí příhodných podmínkách dává chuťově nepřekonatelné plody a naopak v typicky meruňkových oblastech přeslazené moučnaté bláto. Bohužel je to snad nejcitlivější odrůda k moniliovému úžehu, kterou znám. Vloni nám odešel již pátý stromek a záchranné roubování z vizuálně zdravých roubů nebyl úspěšný (0z5).

Pokud máte někdo klon Veecotky, u nějž jste dosud nepozorovali moniliový úžeh, dejte vědět pro domluvu o možnosti odběru roubů.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 92.38 (?), 1.8.2013 21:53, zobrazeno: 7503x

Z dalších dvou lednických meruněk na sebe upozornila Ledana vysokou plodností, malým propadem. Chuť ale trochu připomněla (snad kvůli podobnmému přeplození) sušší Pinkcot. Lerosa je šťavnatější, ale ne tak plodná. Zklamal Veecot. Plody drobnější sušší, úroda menší. Snad to není předzvěst konce celého stromu.

Ledana
Ledana
Lerosa
Lerosa
Veecot
Veecot

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 70.240 (?), 2.8.2013 14:27

Efektní fotky Milošova Veecotu a Černošické pana Waltera umožnilo vyfocení s pomocí doplňkového blesku. Já jsem bohužel nucen fotit vše jen po osvětlení přímým sluncem, protože mně blesk na foťáku přestal fungovat. Budu nucen vyhodit do popelnice už druhý foťák značky Olympus, nejen kvůli této závadě, ale hlavně kvůli opakující se mechanické závadě už na druhém přístroji této značky. Jak možná víte, tak opravy fotoaparátů jsou dost drahé, takže se nevyplatí je provádět. Ani nevím, kdy se mi naposled povedla takto efektní fotka s pomocí doplňkového blesku. Takže máte to pěkné, vážení fotografové.

(Respektive se jedná o správné fungování blesku za snížených světelných podmínek, protože doplňkový blesk se používá hlavně při osvětlení objektu za kterým svítí slunce (focení proti slunci).

Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 186.98 (?), 14.8.2013 15:37

My měli na Ledaně na ostravsku prvních pár plodů a chuťově nás v plné zralosti nadchla

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 21.10.2013 13:45

Veecot je potvora, která v jí příhodných podmínkách dává chuťově nepřekonatelné plody a naopak v typicky meruňkových oblastech přeslazené moučnaté bláto. Bohužel je to snad nejcitlivější odrůda k moniliovému úžehu, kterou znám. Vloni nám odešel již pátý stromek a záchranné roubování z vizuálně zdravých roubů nebyl úspěšný (0z5).

Pokud máte někdo klon Veecotky, u nějž jste dosud nepozorovali moniliový úžeh, dejte vědět pro domluvu o možnosti odběru roubů.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz