Kráska, Hargrand, Sylvercot, Sylred
|
|
|
|
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář (173) - 217.52 (?) 8.7.2013 22:35
Sylred je papierovo hodnotena dobre, takze sancu jej este dam, mozno sa polepsi (ak nie vyliecim motorovou pilou ). Ako som pisal, nastepena Leskora tohto roku skoro nic nezarodila - priame zrovnanie nemam, ale minuly rok mala u svokra prve plody sladke a stavnate, lenze zase Sylred este nic. Mozno Sylredu nesadli tohorocne, ci moje podmienky, ci preplodenie sa podpisalo pod nizsiu kvalitu... Tvrda a sucha konzistencia by mohla pre kompot byt vyhodou, to mas pravdu. Plusom je i vysoka nasada a atraktivny zjav. Stve ma to jej opadavanie - to by mohlo byt suchom u mna... Leskora sa mi zdala skor lepsia na priamy konzum, pripadne dzem. Ale ak sa Spring Blush vyrovna Leskore a zreje tyzden pred nou, tak potom ma navrch a zacnem sa po stepoch obzerat - nemas typ ?.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář (173) - 217.52 (?), 8.7.2013 16:30
Petre 100% suhlas - nebudem vychvalovat Sylred len pre to, ze rastie u mna... Ale mozno mu nieco nesadlo - privelka nasada, sucho, dazde,... Uvidim co dalsie marhule z toho stromu - je tam viac odrod - Goldrich, Madarska, Kioto + dobru nasadu ma Bergeron na Montclare (bohuzial s minimalnym rastom). Milan sa na chut Sylredu nestazoval, takze snad o rok to bude lepsie - mozno druha uroda bude lepsia...
Spring Blush Ti zavidim - uz ho mas zjedeny? Da sa porovnat chut a cas zrenia s Leskorou?
Tu uz je po Sylrede i Leskore a zacina sa vyfarbovat Goldrich, Veharda, Madarska, slivky Opal i Katinka a dobre vyzera prva nasada Tophit a zvedavy som, ci Toptaste bude rovnako presladeny a prisuseny ako minuly rok...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář (173) - 217.52 (?), 8.7.2013 22:35
Sylred je papierovo hodnotena dobre, takze sancu jej este dam, mozno sa polepsi (ak nie vyliecim motorovou pilou ). Ako som pisal, nastepena Leskora tohto roku skoro nic nezarodila - priame zrovnanie nemam, ale minuly rok mala u svokra prve plody sladke a stavnate, lenze zase Sylred este nic. Mozno Sylredu nesadli tohorocne, ci moje podmienky, ci preplodenie sa podpisalo pod nizsiu kvalitu... Tvrda a sucha konzistencia by mohla pre kompot byt vyhodou, to mas pravdu. Plusom je i vysoka nasada a atraktivny zjav. Stve ma to jej opadavanie - to by mohlo byt suchom u mna... Leskora sa mi zdala skor lepsia na priamy konzum, pripadne dzem. Ale ak sa Spring Blush vyrovna Leskore a zreje tyzden pred nou, tak potom ma navrch a zacnem sa po stepoch obzerat - nemas typ ?.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.90 (?), 8.4.2022 21:21
Škoda že tieto odrody sa okrem Hargrandu už nepredávajú.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|