Kráska, Hargrand, Sylvercot, Sylred

Libor1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 217.52 (?)
8.7.2013 16:30

Petre 100% suhlas - nebudem vychvalovat Sylred len pre to, ze rastie u mna... Ale mozno mu nieco nesadlo - privelka nasada, sucho, dazde,... Uvidim co dalsie marhule z toho stromu - je tam viac odrod - Goldrich, Madarska, Kioto + dobru nasadu ma Bergeron na Montclare (bohuzial s minimalnym rastom). Milan sa na chut Sylredu nestazoval, takze snad o rok to bude lepsie - mozno druha uroda bude lepsia...

Spring Blush Ti zavidim - uz ho mas zjedeny? Da sa porovnat chut a cas zrenia s Leskorou?

Tu uz je po Sylrede i Leskore a zacina sa vyfarbovat Goldrich, Veharda, Madarska, slivky Opal i Katinka a dobre vyzera prva nasada Tophit a zvedavy som, ci Toptaste bude rovnako presladeny a prisuseny ako minuly rok...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Libor1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 217.52 (?), 8.7.2013 16:30

Petre 100% suhlas - nebudem vychvalovat Sylred len pre to, ze rastie u mna... Ale mozno mu nieco nesadlo - privelka nasada, sucho, dazde,... Uvidim co dalsie marhule z toho stromu - je tam viac odrod - Goldrich, Madarska, Kioto + dobru nasadu ma Bergeron na Montclare (bohuzial s minimalnym rastom). Milan sa na chut Sylredu nestazoval, takze snad o rok to bude lepsie - mozno druha uroda bude lepsia...

Spring Blush Ti zavidim - uz ho mas zjedeny? Da sa porovnat chut a cas zrenia s Leskorou?

Tu uz je po Sylrede i Leskore a zacina sa vyfarbovat Goldrich, Veharda, Madarska, slivky Opal i Katinka a dobre vyzera prva nasada Tophit a zvedavy som, ci Toptaste bude rovnako presladeny a prisuseny ako minuly rok...

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 8.7.2013 16:58

Poslední plod Spring Blush jsem dojedl včera. Plody této odrůdy překvapily říznou meruňkovou chutí i přiměřenou šťavnatostí. Hmotnost byla kolem 30 gramů. Takové množství cukrů jaké má například Leskora jsem nezaznamenal. Goldrich mně také začíná vybarvovat, zatím jako jediný. Než bude však zralý, tak uplyne minimálně ještě 14 dní.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 8.7.2013 21:13

O odrůdě Veecot se říká i píše, že je sušší. Letos se o tom mohu sám přesvědčit. Sušší byly i malé plody u přeplozeného Goldrichu. Bylo to už před dvěma lety, ale kompoty z nich slouží do dnes. Ta Sylred by mě stejně zajímala, ale na Leskoru asi mít nebude, co říkáš, Libore?

Libor1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 217.52 (?), 8.7.2013 22:35

Sylred je papierovo hodnotena dobre, takze sancu jej este dam, mozno sa polepsi (ak nie vyliecim motorovou pilou laugh). Ako som pisal, nastepena Leskora tohto roku skoro nic nezarodila - priame zrovnanie nemam, ale minuly rok mala u svokra prve plody sladke a stavnate, lenze zase Sylred este nic. Mozno Sylredu nesadli tohorocne, ci moje podmienky, ci preplodenie sa podpisalo pod nizsiu kvalitu... Tvrda a sucha konzistencia by mohla pre kompot byt vyhodou, to mas pravdu. Plusom je i vysoka nasada a atraktivny zjav. Stve ma to jej opadavanie - to by mohlo byt suchom u mna... Leskora sa mi zdala skor lepsia na priamy konzum, pripadne dzem. Ale ak sa Spring Blush vyrovna Leskore a zreje tyzden pred nou, tak potom ma navrch a zacnem sa po stepoch obzerat - nemas typ wink ?.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 17.7.2013 10:04

Za pár dní dozraje Harcot. V tuto dobu barvou slupky i dužiny jedna z nejhezčích

Milan Fiala - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 95.245 (?), 21.7.2013 16:01

Ten vaš Harcot je nadherny pane Miloši, ale aj moj Hargrand je vyborny vaha 80g chut strašne zvlaštna ako by to ani nebola marhula ale nejaka zmeska marhule ananasu a bananu zvlaštna pekna vona koštovali ju aj iny zahradkari a boli milo prekvapeni.Zatial tu o tejto odrode nikto nepisal bol bi som rad keby niekto napisal ake ma snov skusenosti.

HARGRAND
HARGRAND
GOLDRICHT
GOLDRICHT
VELKOPAVLOVICKA
VELKOPAVLOVICKA

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 21.7.2013 22:35

Pěkné, pane Milane. Můj Hargrand nakonec plody neudržel. Z Vašich fotek se mi nejvíce líbí Goldrich. Je to velmi atraktivní odrůda. Napište, jak Vám chutnají jeho již měkčí vyzrálé plody. Děkuji.

Milan Fiala - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 95.245 (?), 3.8.2013 16:56

Zdravim pane Petr Goldricht ma tipicku marhulovu chut niekomu sa nepači ale mne každy rok spolahlivo rodi vydrži mrazi mam ho na podpniku mirobalan, tieto podpniky sa v tomto suchom lete ukazali ako najlepšie.Na slabo rastucom podpniku Rubira mam Hargran to vyžaduje stalu zalievku a hnojenie na tichto podpnikoch mi marhule odchadzaju preto chcem určite odrody preštepit na spolahlivy mirobalan.Všetky marhule po obrati plodov striham u goldrichu aj metrove haluze.Dojedal som posledne plody Velkopavlovickej bola fantasticka ale musel som davat pozor na včeličky na každej marhule je ich 5 tiež su radi že v tychto vedrach si možu na niečom pochutnat.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 4.8.2013 23:54

Klasická Harlayne nezklamala a patří k tomu lepšímu, co letos meruňky přinesly. Chuť dobrá, šťavnatá, velikost tak akorát, plody nepadaly. Když k tomu přičtu deklarovanou uimunitu vůči šarce, je to kvalitní odrůda.

host - 234.90 (?), 8.4.2022 21:21

Škoda že tieto odrody sa okrem Hargrandu už nepredávajú.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz