Vazelina na uhlove prevody krovinorezu

host - 67.133 (?)
2.6.2014 10:49

Já jsem takto nespekuloval. Přestože můj Dolmar 4510 má v návodu uvedeno, že se nemaže, ale má mazací otvor, koupil jsem tubu maziva od Stihl. Zatím jsem ho použil na domazání čínskégo křoviňáku, který nám přibalilo Vari k sekačca za to, že jsme si vybrali model s Hondou. Pokud bych provozoval servis, pak bych hledal větší balení. Myslím si, že běžnému uživateli ta tuba Stihl vydrží hodně dlouho a o dostačující kvalitě nepochybuji.

FO

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 14.199 (?), 2.6.2014 12:50

To je trochu ohraná a hloupá písnička o českém člověkovi. U prodejce dostanete jím doporučený tuk, který podle výrobce není vhodný. Co uděláte? Když budete chtít řešení ohne kompromiff, pojedete do Německa pro tubu. Jinak máte dvě možnosti.

host - 216.69 (?), 2.6.2014 12:56
Hloupé je hledat náhradu u homokloubů a pod. Mazací tuk na úhlový převod je jedno, zda je od Husq, Stihlu, Sola, nikam nemusíte jet, český člověk nehledá stejnou náhradu, ale levnou náhradu, aby vydržela stejně.

host - 67.133 (?), 2.6.2014 13:09

Přístup zahraničních firem k tomuto regionu vyvolává podezření, že za stejné peníze je možné získat kvalitnějí náhradu.

FO

host - 216.69 (?), 2.6.2014 13:21
Pane F.O. píšete správně, na kolik let máte 1 tubu. Náhradou považuji u Sola použít tuk Stihl a td. To je za cca stejné peníze stejná kvalita. Hlavní, je na úhlový převod křovinořezu. Denní používání přináší větší zátěž a větší potřebu mazat a právě tito nehledají levné náhrady, ví proč. Paradox, kdo má tubu na celou životnost křovinořezu, shání něco levného.

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 2.6.2014 10:00

Rozhoduji se mezi nákupem tuku od Oregonu a od Castrolu - LMX. Který myslíte že je vhodnější? Ješte někde jsem viděl tubu s nápisem Husqvarna, nebo Stihl, ale počítám, že budou mít stejnou náplň jako ten Oregon.

Jen se divím, že v MF nenabízejí tuk od McCulloch - Universal jako v OBI.

host - 67.133 (?), 2.6.2014 10:49

Já jsem takto nespekuloval. Přestože můj Dolmar 4510 má v návodu uvedeno, že se nemaže, ale má mazací otvor, koupil jsem tubu maziva od Stihl. Zatím jsem ho použil na domazání čínskégo křoviňáku, který nám přibalilo Vari k sekačca za to, že jsme si vybrali model s Hondou. Pokud bych provozoval servis, pak bych hledal větší balení. Myslím si, že běžnému uživateli ta tuba Stihl vydrží hodně dlouho a o dostačující kvalitě nepochybuji.

FO

host - 214.22 (?), 2.6.2014 10:54

Dobrý den. To ani jeden z cz výrobců mazív nevyrábí nic podobného? To snád ani není možné.

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 2.6.2014 11:03

Při objemu prodeje malobalení by asi CZ výrobce se nedostal na konkurenční cenu. Je tak možné, že v tubě nadnárovní společnosti může být ale i výrobek CZ výrobce (Oregon, HQ ani McCuloch nemají vlastní výrobní kapacity na "tuky", pokud vím). Samozřejmě bude obchodním tajemstvím, u které rafinérské společnosti si nechá Solo (i další) tuk namíchat a kde naplnit do tub.

Když vidím 10l = 7kg kbelík Mogulu PZ O-P /8, tak se mi nechce ani ověřovat jestli při mé spotřebě 20 g/rok mi to vydrží na 300 nebo až 500 let.

host - 192.242 (?), 2.6.2014 11:08

Mazací tuk Castrol LMX nie je najlepšie mazivo, ked Castrol tak High Temperatur Grease, tak tiež sa Vám hodí v garáži pre mazanie ostatných ložísk.

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 2.6.2014 11:19

... ale na všech tubách LMX je napsáno "High Temperatur Grease", tak jste mě znejistěl.

"že by byly dva výrobky Castrol LMX?"

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024